Brutna löftet till Emil Forsberg – som nu öppnar för jätteövergång: "Det är kaos..."

Brutna löftet till Emil Forsberg – som nu öppnar för jätteövergång: ”Det är kaos…”

.

En tydlig spricka har uppstått mellan Emil Forsberg och RB Leipzig.
Där klubben har brutit ett löfte till svensken, menar agenten Hasan Cetinkaya.
– Emil är självklart besviken, säger agenten till tyska tidningen Bild.

Det har verkligen skurit sig mellan Emil Forsberg och hans tyska klubb RB Leipzig. Och allt beror på ett löfte som Bundesligaklubben gav till svensken förra sommaren.

Forsberg jagad av storklubbar

Allt började när Forsberg gjorde storsuccé under Leipzigs debutsäsong i Bundesliga 2016/17. Svensken blev assistkung när klubben tog en mycket fin tredjeplats och 27-åringen jagades sedan av betydligt större klubbar ute i Europa.

Emil Forsberg, RB Leipzig
180707 Emil Forsberg of Sweden during the FIFA World Cup quarter final match between Sweden and England on Jul 7, 2018 in Samara.
Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 92083

Men Forsberg valde att stanna kvar och förlänga sitt kontrakt till 2022. Året var landslagssvensken återigen ett jagat namn på transfermarknaden men då fick han ett löfte från RB Leipzig.

RB Leipzig har brutit löftet

Ett löfte som de nu inte håller.
– Förra året ville RB att Emil skulle stanna i ett år till och att de hellre ville förlänga kontraktet än att sälja. Vi accepterade det då, säger Forsbergs agent Hasan Cetinkaya till tyska tidningen Bild.
– Men nu säger de att de inte har några pengar till att förlänga Emils kontrakt och därför vill vi prata med en ny klubb. Vi lovades en rimlig övergångssumma av klubben den här sommaren, men plötsligt pratar de om 35-40 miljoner euro (runt 400 miljoner svenska kronor), det är otroligt.

Emil Forsberg, RB Leipzig
190610 Emil Forsberg of Sweden ahead of the UEFA Euro Qualifier football match between Spain and Sweden on June 10, 2019 in Madrid.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87972

Efter det brutna löftet är nu sprickan väldigt tydlig mellan Forsberg och klubben. Och det kan öppna upp för en jätteövergång för svensken i sommar.

”Han är självklart besviken”

Men då måste en annan klubb öppna upp plånboken med 400 miljoner kronor. Cetinkaya hade nyligen möte med klubbens vd Oliver Mintzlaff och sportchefen Markus Krösche.
– Det här är inte det RB Leipzig jag känner igen. Med Frank Aehlig och Ralf Rangnick (klubbens tidigare sportsliga ledning) hade vi alltid bra och uppriktiga samtal. Men nu får jag en känsla av kaos, säger Forsbergs agent till Bild.
– Emil är självklart besviken. Han har chansen att ta nästa steg och de som gav honom löften förra sommaren håller inte dom nu.

Allt mer talar för en övergång i sommar för svensken. Redan förra året visade italienska storklubben Roma intresse för Forsberg men det är oklart om de fortfarande är intresserade.

LÄS MER: Helt OSANNOLIKA monsterlönen – de vill ge Gareth Bale 740 miljoner kronor per år(!)

Zlatan Ibrahimovics prestigefulla utmärkelse i natt – prisad som BÄST i hela MLS