Bronsmatchen från VM 1994 ska spelas igen – här är allt du behöver veta

Bronsmatchen från VM 1994 ska spelas igen – här är allt du behöver veta

16 juli 1994 kommer för alltid vara en av de största dagarna i svensk idrottshistoria. Det var då Tomas, Håkan, Henrik och Kennet gjorde var sitt mål när Sverige besegrade Bulgarien med 4-0 och skapade fullständig extas i vårt avlånga land.

Ingen glömmer bronsmatchen i VM 1994. Och VM-krönikan från den där magiska sommaren är nog Sveriges mest sedda VHS-film. Nu ska allt hända igen. För att det blir en déjà vu av episka mått när det står klart att matchen ska spelas igen.

Sverige och Bulgarien ska mötas i en VM94-repris under en uppvisningsmatch på Behrn arena i Örebro, rapporterar Nerikes Allehanda. Bulgarien har redan lovat att samtliga spelare från VM94-laget flygs in och från svenskt håll blir det idel profiler också.
Av svenska spelare kommer några att saknas, bland annat driver Joachim Björklund, som numera bor i Spanien, en fotbollsskola som krockar med den här matchen. Men vi räknar med att i princip alla kommer. Vi kommer att släppa namnen på klara spelare ett efter ett de närmaste veckorna, och det första är Thomas Ravelli som är klar, bekräftar arrangören Göran Norlén till Nerikes Allehanda och förklarar hur idén kom till.
– För sex-sju år sedan var jag nere och spelade fotboll mot Bulgariens president i en uppvisningsmatch, och sedan dess har jag hållit kontakten med representanter för deras fotbollsförbund. Dessutom driver jag ju kändislaget Vig-laget, med en hel del spelare från svenska 94-laget, som spelar uppvisningsmatcher. Och när vi såg att Sverige skulle möta Bulgarien i VM-kvalet den 10 oktober så flöt allt ihop så bra att man inte trodde att det var sant. Då bokade vi in den här matchen dagen före.

Biljetterna till uppvisningsmatchen släpps troligtvis redan den här veckan och matchen går av stapeln 9 oktober.  TV4 har även säkrat tv-rättigheterna för att direktsända matchen. Vågar vi hoppas på svensk 4-0-seger?

LÄS MER: Kennet Anderssons minnesvideo kommer att ge dig rysningar.

Återupplev den magiska matchen igen:

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.