Bomben: Svenskdoldisen högaktuell för Manchester United

.

Ole Gunnar Solkjaer har permanent fått jobbet som Manchester United-tränare.
Nu är en svensk högaktuell för en roll i norrmannens ledarstab.
– Vi har pratat om det i många år, säger Moldes Mattias Moström i podcasten ”Lundh”

Mattias Moström, 36, spelade i AIK under tre säsonger innan han 2006 lämnade för spel i Norge.

Han är lite av en doldis i Sverige, men efter hela 13 säsonger i Molde är han en rejäl profil i Eliteserien.

”Visste att han skulle göra det bra”

Under sin tid i Molde har Moström haft Ole Gunnar Solskjaer som tränare i hela sju säsonger, och Moström är inte förvånad över framgången som norrmannen nu gör i Manchester United.

Foto: Bildbyrån

Redan i december deltog Moström i en intervju i The Guardian, där han förutspådde en succé.

– Jag visste att han skulle göra det bra, och med en sådan trupp kan han få ut sina idéer, för han är en tränare med väldigt många idéer. Det är kanske inte lika lätt att få utlopp för dem i Molde som i Manchester United, säger Moström i podcasten ”Lundh”, enligt Fotbollskanalen.

Högaktuell för United

Mattias Moström spelar allt mindre i Molde – i senaste omgången gjorde han bara nio minuter – men blickar redan framåt mot livet efter karriären.

Detta kan bli svenskens sista år som spelare, och det har tidigare varit prat om att han därefter ska in i Moldes ledarstab.

Foto: Bildbyrån

Men nu när Ole Gunnar Solskjaer fått det permanenta jobbet som tränare för Manchester United är svensken högaktuell för den engelska storklubben.

– Det hade varit fint. Vi har pratat om det i många år. Jag är väldigt fotbollsintresserad och anser själv att jag är fotbollsklok. Det menar han också, och det är därför han vill att jag ska fortsätta i klubben efter, säger han till ”Lundh”.

På Champions League-plats

Vad Moströms arbetsuppgifter kommer vara, om en ledarroll i Manchester United blir aktuell, är dock inte helt fastställt.

– Vi har inte helt bestämt det än, vi får se hur länge jag spelar fotboll. Men antingen scout eller analytiker av vårt lag, kolla vad våra spelare kan göra bättre och borde göra mer eller mindre av, säger han.

Manchester United har gjort en superresa sedan norrmannen klev in som tränare, och ligger efter 31 spelade omgångar på en fjärdeplats.

Dela om du vill se ytterligare en svensk i Manchester United!