BOMBEN: José Mourinho är tillbaka – helt klar för Premier League-storklubben

José Mourinho är tillbaka i Premier League.
Portugisen ersätter sparkade Mauricio Pochettino i Tottenham.
– Jag är förväntansfull, säger han.

Mauricio Pochettino var inne på sin sjätte säsong i Tottenham. Under tiden har han gjort klubben till ett stabilt topplag, och i våras ledde han laget till en smått sensationell Champions League-final.

Mourinho ersätter

Men under hösten har resultaten varit rejält svikande och man ligger på en 14:e plats i Premier League. På tisdagen kom beskedet att klubbledningen tröttnat – och Pochettino fick sparken.

José Mourinho
180305 José Mourinho, coach of Manchester United, ahead of the Premier League match between Crystal Palace and Manchester United on March 5, 2018 in London. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160211

Tidigt på onsdagsmorgonen kom beskedet om ersättaren: José Mourinho. Portugisen har varit klubblös sedan han fick sparken av Manchester United förra hösten, men är nu tillbaka i Premier League.

”Förväntansfull”

Kontraktet är skrivet till sommaren 2023.

– Jag är förväntansfull över att ansluta till en klubb med en sån historia och så passionerade supportrar. Kvalitén i truppen och akademin är spännande, och att jobba med dessa spelare attraherar mig, säger han i ett uttalande.

José Mourinho
170730 Manchester Uniteds tränare Jose Mourinho inför träningsmatchen i fotboll mellan Vålerengen och Manchester United den 30 juli 2017 i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

José Mourinho har tidigare tränat Chelsea och Manchester United i Premier League. Han har vid två tillfällen, med Porto och Inter, vunnit Champions League.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!