Bomben: Jätteklubben jagar nu Jordan Larsson efter stora målsuccén i Ryssland

Succé i klubblaget och med i snacket inför EM i sommar.
Efter en lyckad säsong i Ryssland uppvaktas nu Jordan Larsson, enligt fotbollssajten goal.com.
Av en av Europas storklubbar.

Jordan Larsson har alltid haft strålkastarna riktade mot sig. Med en pappa som är en viss Henrik Larsson, har Jordan inte direkt levt ett liv i skymundan.

Jordans succé

Efter att ha gjort tio mål med Helsingborg i Allsvenskan under två säsonger 2014-2016, fick han chansen att prova på lyckan som proffs i Holland. Efter en säsong vände han hemåt för att spela i IFK Norrköping.

210307 Jordan Larsson of Spartak Moscow during the Russian Premier League football match between Spartak Moscow and Krasnodar on March 7, 2021 in Moscow, Russia. Photo: Vasily Ponomarev / Bildbyrån

Under den allsvenska säsongen 2019 så lossnade det rejält för Jordan och på sommaren lämnade han Allsvenskan för spel i Ryssland. I sin första säsong blev det elva mål och fyra assist. Med sina tolv mål och fem assist den här säsongen har han redan överstigit de siffrorna.

Svensken jagas

Succésäsongen i den ryska högstaligan verkar ha gett eko i fotbollseuropa. Sajten Goal.com uppger nu att svenskens prestationer gjort att den tyska storklubben Borussia Dortmund har fått upp ögonen för 23-åringen.

210307 Jordan Larsson of Spartak Moscow during the Russian Premier League football match between Spartak Moscow and Krasnodar on March 7, 2021 in Moscow, Russia. Photo: Vasily Ponomarev / Bildbyrån

I Dortmund skulle han ha goda chanser att utvecklas under tränaren Marco Rose. Jordan har verkligen levererat den här säsongen i topplaget Spartak Moskva.

Petad i Sverige

Det var många som tyckte att han borde varit med i Janne Anderssons landslagstrupp vid den senaste samlingen. Men truppen togs ut och Larsson lämnades utanför.

Då svarade han matchen efter med att göra två mål varav ett var en riktigt snygg frispark. Han sa efter matchen att det var lite svar på tal till Jannes petning.

Goal.com skriver också att engelska Premier League-laget West Ham United är intresserade av svensken. London-laget parkerar för närvarande på en fin fjärdeplats i ligan.

Tycker du att Jordan Larsson ska gå till Borussia Dortmund? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Jätteknallen: Landslagsstjärnan Dejan Kulusevski kan lämna Juventus – jagas nu av gigantiska PL-klubben

Få våra nyhetsbrev!