Bomben: Alexander Isak kan lämna Dortmund – redan i sommar

Bomben: Alexander Isak kan lämna Dortmund – redan i sommar

Han blev den dyraste försäljningen från Allsvenskan och slog Zlatans gamla rekord med råge.
Men Alexander Isak har inte fått mycket speltid i den tyska storklubben och nu är hans framtid högst osäker.
Enligt tyska Sport Bild kan han lämna – redan i sommar. 

Dortmunds säsong har varit en besvikelse. Laget är hela 21 poäng efter rivalen Bayern München och ligger för närvarande trea i Bundesliga – en klar missräkning för storklubben. Det har fått ledningen att agera. Tränaren Peter Stöger ryktas hänga löst och en rejäl storstädning i spelartruppen är att vänta.

Alexander Isak kan lämna Dortmund

Enligt uppgifter från tyska Sport Bild planerar storklubben att göra sig av med ett gäng spelare. Det handlar om Roman Weidenfeller (lägger av), Michy Batshuayi, Erik Durm, Jeremy Toljan, Andrij Jarmolenko, Sokratis, Gonzalo Castro, Nuri Sahin – och Alexander Isak.

Trots att svensken bara varit i Dortmund i blott en och en halv säsong uppges han hänga löst. Enligt uppgifterna är den tyska ligatrean öppna för att både sälja och låna ut honom.

Slog Zlatans gamla rekord

Den nu 18-årige forwarden blev historisk när han lämnade AIK för Dortmund i januari 2017 som den dyraste försäljningen från Allsvenskan någonsin. Övergångssumman ska, enligt journalisten Olof Lundh, ha landat på över 100 miljoner kronor. Det är alltså en bra bit över de 82 miljoner kronor som Ajax betalade för Zlatan Ibrahimovic 2001.

Alexander Isak har bara gjort två starter och tio inhopp för Dortmund den här säsongen.

DELA om du vill se Alexander Isak i en ny klubb!

LÄS MER: Fotbolls-England i sorg – förre storspelaren död