Bojan Djordjic pekar ut det största problemet i Manchester United: ”Det är katastrof”

Något står inte alls rätt till i Manchester United.
Experten och förre Unitedspelaren Bojan Djordjic vet exakt vad som är problemet.
– Det är katastrof. Och missnöjet kommer bara att öka, säger han i en intervju med Sportbibeln.

Manchester United gör sin absolut sämsta säsongsstart sedan Premier League drog igång 1992. Efter bara 10 poäng på 9 matcher är storklubben betydligt närmare nedflyttning än toppstriden.

Här är Uniteds stora problem

Det har riktats stor kritik mot ägarfamiljen Glazer för utebliven satsning, klubbens vd Ed Woodward har hånats för det mesta, huvudtränaren Ole Gunnar Solskjaer har också fått rejält med kritik och på planen har Unitedspelarna underpresterat rejält.

Bojan Djordjic, Manchester United
170706 Viasats expert Bojan Djordjic innan fotbollsmatchen i kvalet till Europa League mellan AIK och Klaksvik den 6 Juli 2017 i Solna. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Förre Unitedspelaren och nuvarande experten Bojan Djordjic har följt allt väldigt noga och är inte alls nöjd med situationen i hans favoritklubb. Och han sätter verkligen fingret på exakt vad som är problemet i United.

Bojan Djordjic om Uniteds kris

För det handlar inte om vilka som spelar för United eller vem som tränar laget. Uniteds kris är så mycket djupare.
– Jag bryr mig om klubben men det är någonting som är helt fel. När jag var där var allt på plats. Ledarstaben och spelarna kunde gå ut och representera klubben med klass. Det var respekt, disciplin men framförallt klass. Nuförtiden låter man spelarna hålla klubben som gisslan. Som Unitedspelare ska man visa respekt för att man faktiskt får chansen att spela för världens bästa klubb, säger Djordjic i en intervju med Sportbibeln.
– Sedan Ed Woodward tog över har resultaten inte varit bra nog. Det handlar inte om sport längre – utan om business. Det handlar inte om resultat längre – utan om att tjäna pengar. Jag tror inte att det spelar någon roll vem som tränar klubben om inte det som händer bakom kulisserna blir bättre. Woodward kan locka in pengar och plocka in sponsorer men att värva spelare måste överlåtas till folk som har en känsla för sporten.

Manchester United
190730 Jesse Lingard, Luke Shaw, Marcus Rashford and Victor Lindelöf of Manchester United during the friendly match between Kristiansund and Manchester United on July 30, 2019 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160448

Rykten sprider sig redan att Solskjaer kan få sparken eller avgå självmant efter den urusla säsongsstarten. Men 37-årige Djordjic tror inte att det löser någonting alls.
– De kan få in (Massimiliano) Allegri och det kan säkert bli bättre, han har mer erfarenhet. Men det handlar bara om folket ovanför dig. För du måste få fria händer att göra vad du vill och värva rätt spelare. Nu har United istället blivit en klubb där spelare kan komma och tjäna pengar. Man har a l d r i g ersatt vinnarskallarna och ledarna. Vem har ersatt (Rio) Ferdinand och (Roy) Keane?, säger Bojan.
– Byta tränare är inte lösningen, lösningen sitter mycket högre upp. Och klubben måste verkligen inse allvaret. Att man inte längre kan städa saker under mattan. Nu är det allvar. Det måste komma in bra spelare som gör jobbet för United. De kan inte locka till sig stora spelare längre. Klubben är ett stort namn men spelarna som inte har en koppling till United föredrar hellre klubbar som mår bra och som är i toppen.

Bojan: ”Då är det katastrof”

Djordjic, som spelade i United från 1999 till 2004, ser ändå att norrmannen får hela hösten och ytterligare ett transferfönster i januari på sig att förändra United till det bättre.
– Jag tror Solskjaer får vara kvar över julen. Och att han får ta alla besluten i januari. Alla ser att något är väldigt fel i United. Och nu måste man rannsaka sig själv. Man måste få in spelare i januari och jag tror inte att man har en plan för vilka spelare som ska in. Därför kan det bli väldigt dyrt. Men det blir alltid dyrt med United, säger han i intervjun.

010519 Fotboll: Bojan Djordjic, Manchester United © Bildbyrån – Cop 7

Men om United skulle misslyckas helt den här säsongen och missa Champions League-spel igen. Då måste verkligen klubben agera, slår Bojan fast.
– Då är det katastrof. Då måste de göra om nästa sommar. För att missnöjet kommer bara att öka. Det handlar om att göra resultat och det går inte att ge dom unga chansen hela tiden. Vad gör dom för nytta när det inte finns någon erfarenhet runt om kring? De unga ska slussas in när klubben mår bra och går framåt, då blir det som bäst. Nu har det gått så långt att man lägger hoppet till en 17-årig grabb (Mason Greenwood) att rädda klubben. Där har vi hamnat.

Om United väljer att byta tränare har Bojan Djordjic en perfekt kandidat för jobbet.
– Jag tror fortfarande på (Mauricio) Pochettino. Trots att Tottenham går tungt så är han en grym tränare och han kan utveckla yngre spelare. Han vet vad som krävs och i en klubb som har större plånbok, då skulle han spela en anfallsinriktad fotboll som Unitedfansen tycker om. Han kan ligan och han behöver inte anpassa sig. Han vore det bästa valet.

LÄS MER: Manchester United jagar förre Liverpool(!)-profilen – kan värvas redan i januari