Blåvitt-ikonen Glenn Hyséns mäktiga hyllning till Marcus Berg som avslutar karriären – säger nu det som alla tänker

Blåvitt-ikonen Glenn Hyséns mäktiga hyllning till Marcus Berg som avslutar karriären – säger nu det som alla tänker

Marcus Berg lägger fotbollsskorna på hyllan.
Då beklagar sig IFK Göteborg-ikonen Glenn Hysén.
– Sådana här gubbar växer inte på träd, säger han till Sportbibeln.

På grund av en ryggskada som måste opereras har Marcus Berg, 37, tillsammans med IFK Göteborgs medicinska team beslutat att avsluta fotbollskarriären, meddelar klubben på sin hemsida. I Allsvenskan blev det totalt 179 matcher och 71 mål. Berg har utöver Blåvitt spelat i klubbar som Groningen, Krasnodar, Hamburg och Panathinaikos. I landslaget gjorde anfallaren 24 mål på 90 matcher.

Hyllas av Hysén

Någon som blev väldigt besviken av beskedet är tidigare IFK Göteborg-spelaren och nuvarande supportern Glenn Hysén.
– Jag tycker det är jävligt synd att han slutar, han har fortfarande mycket att ge. Och Blåvitt just nu är ju jävligt bra, så han hade säkert gjort ett par baljor till. Så jag tycker bara det tråkigt att han slutar. Det är en jävla bra fotbollspelare, säger Hysén till Sportbibeln. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

Marcus Berg, IFK Göteborg
230504 IFK Göteborgs Marcus Berg jublar efter 4-0 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Degerfors den 4 maj 2023 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0474

Hur tror du det känns för Berg att behöva avsluta karriären så här mitt i säsongen på grund av en skada? 
– Det är klart att det är jobbigt, jag lider med honom. Det är klart som fan, det var inte så här man önskade att det skulle sluta. Men hälsan går ju före allting annat.

LÄS MER:  William Poromaas stora hyllningen till Alvar Myhlback – nu vill han se jättelöftet i världscupen: ”Sjukt, sjukt duktig”

Berg i Blåvitt

Marcus Berg kom som ung till IFK Göteborgs akademi och spelade sedan i klubbens a-lag mellan 2005–2007 och 2021–2023. 2007 blev han SM-guldmedaljör med klubben, och han har betytt mycket för föreningen säger Hysén.
– Han har varit viktig med hela sitt beteende, han är ju en jävla god person. Han är ett föredöme för en fotbollsspelare, alla ska vara sådana som honom, gentemot supportrar och allting. Blåvitt förlorar ju inte bara en bra spelare, de förlorar en bra person också. 

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Hysén, IFK Göteborg
220420 Glenn Hysén inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Djurgården den 20 april 2022 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0373

Hysén hoppas att IFK Göteborg ordnar en roll inom klubben till Berg nu när han slutar spela fotboll.
– Vi får hoppas att de kanske kan hålla kvar han i klubben på något sätt, i någon form. För jag menar, sånna här gubbar växer inte på träd. Han kommer göra ett kanonjobb, vad han än gör för någonting i Blåvitt.

Dela artikeln för att hylla Marcus Berg som avslutar karriären!

LÄS MER: Glenn Hysén säger vad han egentligen tycker om Janne Andersson – och oväntade valet som ny förbundskapten