Bisarra situationen med nya regeln som får fotbollsfansen att rasa

Bisarra situationen med nya regeln som får fotbollsfansen att rasa

I helgen fick domaren i den holländska supercupen det hett om öronen efter att ha använt den nya kontroversiella videobedömnings-regeln. Det får nu fotbollsfans världen över att rasa.

Redan i för-VM testades videobedömning på fotbollsplanen, ett initiativ som mötts av stark kritik. Domarna kan alltså stoppa matchen för att titta på en situation igen, för att sedan bedöma och ge ut det korrekta domslutet. Men i helgens supercupfinal i Holland skulle den nya regeln skapa stor debatt.

Det var i den andra halvleken mellan Feyenoord och Vitesse som de sistnämndas Karim El Ahmadi föll i straffområdet. Domaren vinkade av situationen, och Feyenoord kunde kontra och sätta dit kvitteringen till 1-1. Men sekunder efter ledningsmålet gick domare Danny Makkelie ut till sidlinjen för att granska straffsituationen strax innan kvitteringen. Det visade sig att det var straff och från straffpunkten kunde Vitesse i stället göra 2-0.

På sociala medier rasar nu fotbollsfans över den nya regeln, där de flesta anser det ta bort en stor del av charmen med fotbollen.
”Vad har hänt med vår fina sport”, skriver en användare på Twitter.
”En av de vackra sakerna med fotboll är tempot, videogranskningar vid varje situation tar bort charmen”, skriver en annan.

LÄS MER: Uppgifter: Efter Tottenhams lugna fönster – här är spelarna klubben vill ha

Se den kontroversiella situationen här: