Bisarra scenerna efter CL-kvarten – när domaren jagar ikapp Haaland: ”Du kan inte göra så – det är barnsligt”

Champions League har nått kvartsfinalerna.
Då hände det mest bisarra efter stormötet Manchester City-Dortmund när domaren jagade ikapp Erling Braut Haaland i spelargången.
– Jag har aldrig sett det hända tidigare, säger tränaren Pep Guardiola.

På tisdagskvällen var det dags för anrika Champions League att gå in i slutskedet av slutspelet. Det var dags för kvartsfinalerna och Manchester City och Borussia Dortmund gjorde upp i första matchen.

Haaland i fokus

Självklart var norrmannen Erling Braut Haaland i händelsernas centrum återigen. Målsprutan som jagas av de allra största klubbarna i Europa inför sommaren är också ihopkopplad med en flytt till just Man City.

Erling Braut Haaland, Dortmund
Dortmund’s Erling Haaland, left, Marco Reus, center, and Jude Bellingham leave the pitch at the end of the Champions League, first leg, quarterfinal soccer match between Manchester City and Borussia Dortmund at the Etihad stadium in Manchester, Tuesday, April 6, 2021. (AP Photo/Dave Thompson) XVG180

Men 20-åringen fick lämna planen mållös och som en förlorare när hemmalaget vann med 2-1 efter ett sent mål av supertalangen Phil Foten. Men efter slutsignalen hände det mest bisarra för Haaland när en av de assisterande domarna jagade ikapp norrmannen i spelartunneln.

Bisarra bilder

Rumänske domaren bad sedan Haaland om en autograf och det har väckt starka reaktioner runt om i fotbolls-Europa. Den märkliga och högst olämpliga händelsen fångades av en tv-kamera och diskuteras nu flitigt, se situationen här nedanför.
– De är också supportrar men du kan inte göra så framför spelarna. Det ser helt enkelt inte bra ut, säger förre spelaren och tv-experten Owen Hargreaves i BT Sport.

Erling Braut Haaland, Dortmund
Erling Braut Haaland, Dortmund. FOTO: Twitter.

Hargreaves får också medhåll av förre Manchester City-backen Joleon Lescott att det är rätt så olämpligt att en domare ber en spelare om autograf efter match.
– Det är barnsligt. 

City-tränaren Pep Guardiola, som har sina ögon på Haaland inför en övergång i sommar, tycker också att det var oväntat. Men han ser inte lika allvarligt på det.
– Han kanske gillar Haaland, eller så var den till sonen eller dottern. Jag har aldrig sett det hända tidigare men både domaren och hans assisterande gjorde ett bra jobb, säger Guardiola  i ett uttalande enligt BBC.

Se videon:

LÄS MER: Så otroligt många miljoner kan Mino Raiola tjäna på jagade skyttekungen Haalands superflytt i sommar

Få våra nyhetsbrev!