Belgiens kaxiga passning till Sverige – trots det enorma favoritskapet för Blågult i kvartsfinalen: ”Vi vet att…”

Belgien chockade sig vidare till EM-slutspelet.
Nu vill man välta den blågula jätten.
– Sverige är en toppnation, men vi har ingenting att förlora, säger Justine Vanhaevermaet.

Sverige hade inte direkt spelat på sin allra högsta nivå under gruppspelet, men med kniven mot strupen i den sista gruppspelsmatchen mot Portugal så övertygade man. Det blev hela 5-0, och Sverige vann sin grupp, och i går blev det klart vilka man nu möter i kvartsfinal på fredagskvällen.

”Vi vet att vi kan uträtta stordåd”

Det stod mellan Belgien, Italien och Island, då Frankrike var i stort sett klara att ta förstaplatsen i gruppen. Och det blev en stor skräll. Belgien har inte direkt radat upp framgångar på damsidan i landet, men knep andraplatsen genom att vinna med 1-0 mot Italien i gruppfinalen.

MANCHESTER 20220718 Belgiens Tine De Caigny (6) jublar efter att ha gjort 0-1 under måndagens EM-match i fotboll grupp D mellan Italien och Belgien på Manchester City Academy Stadium. Foto: Adam Ihse / TT

Efteråt var spelarna i extas, men man känner sig inte färdiga. Nu väntar Sverige, som kommer gå in i matchen som superfavoriter, men Belgien har hopp.

– Det här är ett stort steg för damfotbollen i Belgien och jag hoppas att vi får en boost av det här. När vi gör det vi ska vet vi att vi kan uträtta stordåd, säger Janice Cayman, stor stjärna i Lyon, enligt TT.

”Kan använda det till vår fördel”

Även Julie Biesmans, till vardags i PSV Eindhoven, menar att Sveriges favoritskap kan stjälpa.

– Jag tror att de kan underskatta oss och kanske kan vi använda det till vår fördel. Kanske går vi vidare. Man vet aldrig, säger hon. 

220717 Kosovare Asllani of Sweden celebrates scoring 4-0 during the UEFA Women’s Euro 2022 group stage match between Sweden and Portugal on July 17, 2022 in Leigh. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Även Justine Vanhaevermaet är inne på samma spår.

– Sverige är en toppnation, men vi har ingenting att förlora. Vi ska bara gå ut och försöka vinna, säger Justine Vanhaevermaet.

Kvartsfinalen spelas på fredagskvällen klockan 21. Skulle Sverige vinna väntar semifinal mot vinnaren mellan England och Spanien. 

LÄS MER: Milans nya hyllningsvideo till Zlatan Ibrahimovic efter förlängningen kan vara det mäktigaste vi har sett