Barcelona-stjärnans oväntade tokilska – rasar mot regeln(!) som fick Spanien utslaget: ”Är inte rättvist”

Spanien är utslaget ur EM.
Då rasar stjärnan Gerard Pique mot reglerna(!).
”Det är inte rättvist”‚ skriver han.

Semifinalen mellan Italien och Spanien var oviss på förhand – och blev som väntat ett superdrama. De båda stornationerna bjöd på fin underhållning och stundtals bländande fotboll, och det var bara rättvist att matchen gick till förlängning.

Förlorade straffararna

Väl där kryllade det inte av målchanser, och i stället fick vi se ytterligare ett straffdrama. Spanien tog sig till semifinalen efter straffläggning mot Schweiz, men den här gången gick det inte riktigt lika bra, trots att målvakten Unai Simon inledde med att rädda Italiens första straff.

Italy’s Giorgio Chiellini, 2nd left, talks to Spain’s Jordi Alba, left, before the penalty shootout of the Euro 2020 soccer championship semifinal match between Italy and Spain at Wembley Stadium in London, Tuesday, July 6, 2021. (Andy Rain/Pool via AP)

Men efter att Dani Olmo skjutit sin straff över i den första straffomgången, och efter Alvaro Morata – som kritiserats hårt för just sina missar under turneringen – lagt en svag straff som räddades av Gianluigi Donnarumma, så stod det klart att Italien går vidare till EM-final, och att Spanien nu får åka hem.

Ilskan – mot reglerna

I Spanien är det verkligen inga glada miner i dag, och från en del håll kom riktigt oväntad kritik. Barcelona-stjärnan Gerard Pique, tidigare i det spanska landslaget, gick efter förlusten ut på Twitter och sågade… slantsinglingen.

”Det är ingen tillfällighet att i de senaste fyra straffläggningarna i EM och Copa América denna sommar, så har det lag som tagit den första straffen vunnit. Statistik visar att det ger dig mer möjligheter och i en turnering som denna känns det inte rättvist att en slantsingling ska avgöra så mycket”, skriver Pique.

Barcelona’s Lionel Messi, right, warms up with Gerard Pique, left, before a Spanish La Liga soccer match between Barcelona and Osasuna at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Thursday, July 16, 2020. (AP Photo/Joan Monfort)

Pique har visserligen en poäng i att laget som lagt först oftast vinner, men än så länge finns inget förslag från varken Uefa eller Fifa kring någon förändring. Italien kommer nu att spela EM-final mot antingen Danmark eller England. Den matchen spelas på söndagskvällen, i London, med start klockan 21.00.

LÄS MER: Knallen: Storklubbens jättekupp mitt i Barcelonas svåra kris – vill snuva åt sig Messi och har erbjudit kontrakt

Få våra nyhetsbrev!