Avslöjar nu Zlatan Ibrahimovics enda krav för att återvända till Milan – efter utspelet som fått fansen att drömma

Avslöjar nu Zlatan Ibrahimovics enda krav för att återvända till Milan – efter utspelet som fått fansen att drömma

Zlatan Ibrahimovic avslutade sin karriär i somras.
En roll inom AC Milan verkar nu närma sig.
Men Ibra har ett stort krav på klubben.

Det var i juni som Zlatan Ibrahimovic, 42, meddelade sitt avslut från fotbollen. Efter Milans säsongsavslutande match höll Ibra ett tal på innerplan och tackade för sig. I Milan blev det totalt 93 mål på 163 matcher under sina två sejourer i klubben mellan 2010-2012 och 2020-2023.

Zlatans liv nu

Ibrahimovic ses som en av de bästa, om inte den bästa, svenska fotbollsspelaren genom tiderna. Han har också bollats upp som en av de bästa svenska idrottsman någonsin. Men han har en del konkurrens i idrottare som Ingemar Stenmark och Björn Borg.

Zlatan spenderade mycket av sin karriär i Italien. Utöver tiden i Milan spelade han också för Juventus och Inter. Efter spelarkarriärens slut har Ibra med familj blivit kvar i Milan, eftersom de trivs samt då sönerna spelar i Milans akademi.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll, AC Milan
220522 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates after the Serie A game between Sassuolo and Milan on May 22, 2022 in Milano. Photo: IMAGE PHOTO / BILDBYRÅN / kod XZ

Det har spekulerats vilt i vad Ibrahimovic planerar att syssla med nu efter fotbollskarriären. 42-åringen har bland annat sina padelhallar ”Padel Zenter” i både Sverige och Italien. Tillsammans med sambon Helena Seger äger han en fastighet på Östermalm där paret agerar hyresvärdar. Men många har hoppats få se Zlatan kvar inom fotbollsrörelsen. Som sportchef eller någon form av team manager har bollats upp.

Ibrahimovics krav

Den enda klubben som egentligen varit aktuell för Ibra är hans älskade Milan. Milan har också varit öppna att de gärna vill ha honom i en roll i klubben, efter att han visat upp storslaget ledarskap som spelare. Paolo Scaroni, klubbpresident, sa nyligen att det nu är upp till Ibrahimovic själv om och när han vill ansluta.
– Frågan ska ställas Zlatan. Jag och Gerry Cardinale (klubbens ägare) har visat att vi är disponibla och öppna för att han ska komma tillbaka. Sen är det upp till Ibra. Vår dörr står öppen, men det verkar som att han själv måste reflektera noga över vad han vill, sa Scaroni till Sportbladet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll, Sverige
230324 Zlatan Ibrahimovic of Sweden in the mixed zone after the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Belgium on March 24, 2023 in Stockholm. Photo: Emma Wallskog / BILDBYRÅN / COP 320 / JL0340

Parterna har också rapporterats förhandla om förutsättningarna för Ibras återkomst, som ska närma sig allt mer. Men den tidigare anfallaren har satt upp höga krav på Milan som behöver uppfyllas innan något skrivs på.

Den italienska tidningen Corriere della Sera skriver att Zlatan kräver att han får en stor och viktig roll i klubben. Han är inte intresserad av något mindre deltidsarbete. Ibra vill ha stort inflytande. Något Milans tränare Stefano Pioli ska vara helt okej med, då han tror att Zlatan kan motivera truppen på ett bra sätt. Enligt tidningen har Ibrahimovic inte tagit något beslut kring jobbet ännu.

LÄS MER: Jättehånet mot Zlatan Ibrahimovic efter kaxiga utspelet – som får ”Ibra” att äta upp sina ord omedelbart