Arsenals transfermål nr 1 i januari – han ska ersätta Özil eller Sanchez

Arsenal har ett svettigt januarifönster framför sig.
Både Alexis Sanchez och Mesut Özil kan lämna.

Då har Arsene Wenger hittat ersättaren i Napoli.

Om några månader kommer Alexis Sanchez och Mesut Özils framtid avgöras. De flesta rapporterar pekar mot att Arsenalduon kan lämna redan i januari för att klubben ska lyckas få några pengar för sina stjärnspelare.

Annars går båda gratis nästa sommar. För hittills pekar ingenting mot att någon av dem skulle skriva nya kontrakt direkt. Manchester City har pekats ut som hetaste alternativet för Sanchez och Manchester United som hetaste alternativet för Özil.

Vill värva redan i januari

Då måste även Arsenal hitta på något i januari för att kunna haka på jakten på Champions League-platserna. Och Arsene Wenger har redan nu pekat ut sitt transfermål nummer 1.

I höstens stora succélag Napoli har Wenger blivit förtjust i lagets mittfältsmotor Jorginho och kommer gå all in för att värva brasilianaren, enligt italienska Tuttomercato. Wenger vill helst ha Jorginho i januari men då även Napoli har höga titelambitioner för våren är det nog mer troligt med en sommaraffär för båda parterna.

Lär bli en dyr affär

25-årige Jorginho kom till Napoli 2014 och har sedan dess varit en nyckelspelare med över 100 Serie A-matcher på kontot. Nuvarande kontraktet löper ut 2020 och det här lär bli en dyr affär om Wenger ska få sin vilja igenom.

Då kan det nog behövas lite extra Sanchez- eller Özil-pengar i januari.

LÄS MER: Glädjebeskedet alla väntat på – snart kan FIFA bli en OS-sport(!)