Arsenal agerar efter skadekrisen – kan värva från ärkerivalerna

Arsenals lider av en mittbackskris för tillfället. 
Då gör sig klubben redo att agera. 
Nu uppges Arsenal leta efter ersättare – hos rivalklubbarna. 

Den 23-årige försvararen Rob Holding skadade sig allvarligt i Arsenals match mot Manchester United och väntas missa resten av säsongen.

Skadebekymmer i backlinjen

Förutom Holding har även Arsenal Laurent Koscielny, Nacho Monreal, Konstantinos Mavropanos och Shkodran Mustafi på skadelistan.

Den enda mittbacken som är i speldugligt skick är Sokratis Papastathopoulos, men han är avstängd i söndagens match mot Southampton.

180804 Coach Unai Emery of Arsenal during the International Champions Cup match between Arsenal and Lazio on August 4, 2018 in Stockholm.
Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Arsenal på jakt

Nu är Arsenal på jakt efter försvarsförstärkningar och enligt ESPN kan lösningen finnas i London. En spelare som tränaren Unai Emery ska vara intresserad av är Gary Cahill.

Chelsea-spelaren, vars kontrakt går ut nästa sommar, har inte fått chansen av nye tränaren Maurizio Sarri och väntas lämna.

Enligt uppgifterna ser Arsenal Cahill som en tänkbar korttidslösning när fönstret öppnar i januari. Det är dock oklart om Chelsea är beredda att släppa honom till en rival.

United-spelaren på listan

En annan spelare som ska finnas med på listan av potentiella värvningar är Manchester Uniteds Eric Bailly, uppger ESPN.

24-åringen köptes loss från Villarreal 2016 och sågs som då en framtida ledargestalt i United, men ivorianen har inte vunnit José Mourinhos förtroende.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Uppgifter: Liverpool vill värva assistkung från PL-rivalen – för budgetpris