Äntligen! Dagen alla Manchester United-fans väntat på i 26 år har kommit.

I går kväll skrevs historia i den passionerade rivaliteten mellan Manchester United och Liverpool. För då kom vändningen som Unitedfansen väntat på i 26 länga år och som Liverpoolfansen aldrig trodde skulle komma.

Under 70- och 80-talet dominerade Liverpool den engelska ligafotbollen och plockade åt sig hela 11 ligatitlar. Samtidigt som stora rivalen Manchester United hamnade i en av sina tuffaste perioder där man inte vann en ligatiteln med start hösten 1967 till våren 1993. Under de 26 åren gick Liverpool ifrån till 18 ligapokaler i historien samtidigt som United låg kvar på bara 7 ligapokaler.

Under de där 9493 dagarna utan en ligatitel blev Unitedfansen ständigt hånade av Liverpoolfansen. Men nu har vinden vänt. Liverpool har nu kommit upp i 9494 dagar sedan senaste ligatiteln 1990.

Samtidigt har Manchester United spurtat förbi och nått 20 ligapokaler på rekordsnabb tid medan Liverpool fortfarande står kvar på sina 18. Räkna med att alla Unitedfansen passar på att håna Liverpoolfansen just i dag. Och ända fram till den dagen Liverpool lyfter bucklan igen. Det var ju så nära 2014, men alla vet vad som hände då…

 

Gilla Sportbibeln om du vill ha fler Premier League-artiklar i ditt Facebook-flöde.