Andreas Granqvists känga till Tyskland – inför jätterysaren

Andreas Granqvist stegade fram, gjorde mål och sköt hem VM-premiären till Sverige.
Efter matchen skickar han en passning till Tyskland inför rysaren på midsommardagen.

Andreas Granqvist var en gigant i de avgörande kvalmatcherna mot Italien. I VM-premiären mot Sydkorea fortsatte kaptenen på samma sätt och var tillsammans med Pontus Jansson nästintill helt felfria.

”Granen” skulle även bli målskytt när han satte 1-0 till Sverige från straffpunkten efter att Viktor Claesson fällts i straffområdet.
– Jag hade bestämt mig redan innan. Går han inte tidigt så sätter jag den i höger hörn. Han gick kanske tidigt så det var skönt, säger Granqvist till SVT efter segern.

Granqvists passning till Tyskland

För svensk del väntar ett par dagars vila innan Tyskland väntar på midsommardagen. Tyskland, som åkte på en chockförlust mot Mexiko igår, är piskade till att vinna för att ha en chans på avancemang till slutspel.

Det är någonting Granqvist och det svenska laget är medvetna om – och ”Granen” skickar efter matchen mot Sydkorea en rejäl känga mot Tyskland inför rysaren.
– Vinner vi den så är vi klara. Pressen är på dem nu, säger Granqvist till SVT.
– Vi ska hem och ladda batterierna och sen ska vi vara redo. Vi har allt att vinna och ska göra en riktigt bra match, säger Viktor Claesson.

DELA för att stötta Sverige i fotbolls-VM!

LÄS MER: Allt om fotbolls-VM i Ryssland!

DRÖMSTARTEN: Sverige vinner VM-premiären – efter ”Granens” mästerliga straff