Anders Svenssons helt ärliga ord om Zlatan – och hans comeback i landslaget: ”Bara då ska han med till EM”

Anders Svensson vill se Zlatan Ibrahimovic tillbaka i landslaget.
Men bara om motivationen finns där.
– Då ska han känna att han brinner för det, säger landslagsikonen till Sportbibeln.

Zlatan Ibrahimovic är den störste svenske fotbollsspelaren genom tiderna, och är den som gjort överlägset flest mål i den blågula tröjan. Men efter ett misslyckat EM för fem år sedan, i Frankrike 2016, så meddelade världsstjärnan att tiden i det svenska landslaget är över – och sedan dess har dörren till spel under Janne Andersson varit stängd.

Stora hyllningen

Men i höstas förändrades allt, då Ibrahimovic öppnade för en sensationell comeback. ”Ibra” menade att han saknade landslaget och sedan dess har förbundskaptenen varit och träffat Ibrahimovic i Milano för en dialog om framtiden, och sedan dess har diskussionerna varit många och stora kring huruvida anfallaren bör få en plats i den svenska EM-truppen i sommar.

110607 Fotboll, EM-kval, Sverige A – Finland: Anders Svensson lämnar över kaptensbindeln till Zlatan Ibrahimovic, Sverige. © Bildbyrån

När Sportbibeln frågar Anders Svensson, en av svensk landslagsfotbolls riktigt stora och som gjort mängder av matcher i Blågult med Ibrahimovic, om hans åsikt i frågan så inleder han med en stor hyllning.

– Det man kan säga är ju att det är fantastiskt imponerande. Han är otroligt nog fortfarande den bästa svenske spelaren, 39 år gammal, och man blir så otroligt imponerad av den mannen och hans fysik, och det mentala med att orka hålla igång. Det krävs ganska mycket uppoffring och att man sköter sig för det, säger han.

”Då ska han med”

Anders Svensson menar att Zlatan Ibrahimovic självklart platsar, men att det finns många omständigheter att ha i beaktning.

– Det finns flera andra saker som är viktiga. Lars-Tommy (Söderberg och Lagerbäck) sa mycket vettiga saker, men en grej de alltid tryckte på var att när man tar ut en trupp så går det inte att ta de 23 bästa spelarna. Man måste ha spelare som accepterar att det kan bli noll minuter under ett mästerskap, utan att det drar ner gruppen. Zlatan brinner för det så mycket och han ställer otroliga krav på sig själv och sin omgivning, och det kan ju vara en belastning, säger Svensson.

160622 Sveriges Zlatan Ibrahimovic tackar publiken när han lämnar planen efter fotbollsmatchen mellan Sverige och Belgien under fotbolls-EM den 22 juni 2016 i Nice. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Men mittfältsikonen menar att om motivationen finns där så bör det inte vara några frågetecken.

– Kvalitetsmässigt ska han ju vara med, men då ska han känna att han brinner för det och att gruppen fungerar om han är med, och att alla är med på vad som gäller och går ihop och gör det tillsammans. Även om vi i Sverige har bra spelare så är det inte vad han är vad med i sina europeiska klubbar. Så det är en fråga för honom och hur han känner sig. Tillräckligt bra är det ju inget snack om att han är. Jag menar, det finns ingen spelare i världen som har de egenskaper han har, och han tillför en nivå som ingen annan har.

LÄS MER: Hope Solos dundersågning av Zlatan Ibrahimovic: ”Jag tycker att Zlatan är en…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!