Alexander Isak bryter tystnaden om framtiden efter att en ny storklubb ger sig in i jakten – kan säljas för hela 2,3 miljarder

Alexander Isak är svensk fotbolls stora anfallsstjärna.
Han kommer också från en fantastisk säsong i England.
Nu ger sig en ny storklubb in i jakten på svenske succémannen.

Den gångna säsongen har varit makalöst bra för Alexander Isak i Premier League. Efter en fin debutsäsong lyckades 24-åringen motsvara de höga förväntningarna igen och leverera en ännu bättre säsong.

Isaks storsuccé

Trots skadeproblem under hösten växlade Isak upp rejält under våren och var stekhet för sitt Newcastle under avslutningen av säsongen. Isak nådde upp till hela 21 mål på 30 matcher i Premier League och tog därmed en mycket stark tredjeplats i skytteligan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Alexander Isak, Newcastle
220831 Alexander Isak of Newcastle United during the Premier League match between Liverpool and Newcastle United on August 31 2022 in Liverpool. Foto: MB Media / BILDBYRÅN / COP 243

Han skrev dessutom ny, svensk idrottshistoria genom att radera ut Zlatan Ibrahimovics rekord på 16 fullträffar, som den svensk som gjort flest mål i Premier League genom tiderna. Inför sommarens transferfönster är därför Isak rejält jagad av Europas storklubbar.

Jagas av tre lag

Tidigare har ryktats om intresse från både Arsenal och Barcelona. Nu ger sig även en till storklubb in i handlingen, då ansedda The Athletic rapporterar att Tottenham är intresserade av succéanfallaren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Alexander Isak, Newcastle
240604 Alexander Isak of the Swedish national football team at a press conference on June 4, 2024 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0822

Det har tidigare ryktats om att Newcastle kan tvingas sälja av spelare för att uppfylla Premier Leagues hårda regelverk för klubbarnas ekonomier. Men nu skriver The Telegraph att klubben från nordöstra England vill behålla Isak och satt en prislapp på hela 180 miljoner pund, drygt 2,3 miljarder svenska kronor.

Erkänner själv

Nu öppnar även Alexander Isak upp om framtiden och vad som händer till nästa säsong.
– Jag trivs jätte-, jättebra i Newcastle. Jag hade min bästa säsong nu i min karriär. Det ska man inte underskatta. Jag älskar allt egentligen med klubben, fansen, staden, säger Isak som är på landslagsläger med Sverige just nu till svenska medier.
– Jag har faktiskt inga tankar på någon flytt eller något liknande. Jag trivs fantastiskt bra och är jättenöjd med min tillvaro.

LÄS MER: Svenska landslagets vackra gest till Marika Domanski Lyfors värmer allas hjärtan – på läktaren igen för första gången

Han har heller inte mycket till övers för alla transferrykten som omgärdar honom för tillfället och lär fortsätta göra så under sommaren.
– Det är inget jag spekulerar i. Det har mest snackats om att de behöver sälja spelare i media, inom laget och inom klubben har det inte varit så mycket snack eller dramatik i det. Jag har inte fått den informationen av klubben att de skulle behöva sälja mig, säger 24-åringen på en presskonferens.

Var vill du helst se Alexander Isak nästa säsong? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev