Agentens plötsliga utspel – avslöjar nu Zlatans blivande yrke efter fotbollskarriären: ”Startar ett nytt kapitel”

Zlatan Ibrahimovic fyller snart 40 år.
Nu avslöjar hans agent stjärnans framtida yrke.
– Då startar han ett nytt kapitel, säger Mino Raiola.

Zlatan Ibrahimovic har gjort över 20 raka säsonger i den absoluta världstoppen, men att han håller fortfarande råder det verkligen inga tvivel om. Svensken fyller snart 40 – den 3 oktober – men vräker fortfarande in mål för AC Milan i Serie A, och kommer att leda laget i årets Champions League.

”Vill bara försvinna”

Ibrahimovic har ett kontrakt som utgår till sommaren, och han har varit tydlig med att ett beslut om framtiden tas först då. Varje säsong de senaste åren har det varit spekulationer kring huruvida svensken faktiskt kommer att fortsätta, och vad han ska göra när han väl lägger av.

Zlatan Ibrahimovic, landslaget
210328 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during the press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Kosovo and Sweden on March 28, 2021 in Pristina. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0140

I helgen publicerades en lång intervju i en fransk tidning med Ibrahimovic, och han menade då att han kommer att dra sig undan ordentligt.

– Efter karriären vill jag bara försvinna… jag har levt i den här världen under så lång tid och jag vet vad jag har genomgått fysiskt och psykiskt. Jag vill bara försvinna och njuta av livet, sa han.

Avslöjar yrket

Men om Ibrahimovic är osäker på vad han egentligen kommer göra så är hans agent, Mino Raiola, desto mindre förbryllad. Enligt journalisten Fabrizio Romano, som hänvisar till Raiola, är det inte uteslutet att Zlatan spelar även nästa säsong.

– Vi får se vad Zlatan själv vill göra i juni. Han tar alltid ett år i taget, det finns ingen stress i det beslutet, säger Mino Raiola enligt Romano.

210912 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates scoring 2-0 during the Serie A football match between Milan and Lazio on September 12, 2021 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Samtidigt avslöjar Raiola även, något oväntat, Zlatans framtida yrke när fotbollskarriären väl är över.

– Det är klart, den dagen han inte längre känner att han är en nyckelspelare i laget, då kommer han att sluta spela och starta ett nytt kapitel som klubbdirektör, säger han.

LÄS MER: Svennis plötsliga avslöjande om Dejan Kulusevski och Juventus – och avgörande rådet: ”Då måste han lämna”

Få våra nyhetsbrev!