9 nya superarenor som bara måste upplevas.

Vi ska vara ärliga direkt: om du är nostalgisk så är den här artikeln nog inget för dig. Flera storklubbar runt om i Europa håller nämligen på att bygga nya moderna superarenor. Här har vi samlat några av de häftigaste – från Tottenham till Lyon via en sväng till USA.

Grand Stade OL – Lyon
Paris Saint-Germain dominerar Ligue 1 fullständigt och har i princip säkrat sin fjärde raka ligatitel. PSG har dock en bit kvar till Lyons sju raka titlar på 2000-talet. Nu satsar Lyon på att ta sig tillbaka till toppen igen – med en ny superarena. Grand Stade OL beräknas stå klar under 2016 och kommer ha en publikkapacitet på 59 286 personer.
Lyon

Nuevo Estadio Atlético de Madrid – Atlético Madrid
Atlético Madrid har vuxit rejält som klubb de senaste säsongerna. Då deras nuvarande hemmaplan Vicente Calderon inte kan byggas ut eller moderniseras är bygget med en ny arena i full gång. Nuevo Estadio Atlético de Madrid planeras stå klar 2017 och kommer ha en kapacitet på 70 000 personer.
A.Madrid

Nuevo Mestalla – Valencia
Atlético Madrid är inte det enda spanska laget som bygger nytt – Valencia vill inte vara sämre. Arbetat med Nuevo Mestalla drog igång 2006, men projektet har dragit ut på tiden. När den väl står klar ska den ha en kapacitet på 65 000 personer.
valencia

Zenit Arena – Zenit St Petersburg
I Ryssland finns det som bekant gott om pengar. Planen är att Zenit ska flytta in i sin nya arena redan i år, kapaciteten kommer vara på 69 000 personer. Zenit Arena kommer även vara en av spelplatserna under VM i Ryssland 2018.
zenit

Stadio della Roma – Roma
När Juventus flyttade in Juventus Stadium för några år sedan blev det en succé. Nu hopppas Roma kunna upprepa bedriften med nya Stadio della Roma. Inspirationen är hämtat från Colosseum, och arenan väntas stå klar lagom till nästa säsongsstart. Kapacitet? 52 500 personer.
roma

New Tottenham Hotspur Stadium – Tottenham
Med Harry Kane och Dele Alli gör Spurs en riktig bra säsong, och ligger i skrivande stund trea i Premier League. 2018 är tanken att Tottenham ska flytta in i New Tottenham Hotspur Stadium, men arbetet har försenats flera gånger om. Den nya arenan kommer ha en kapacitet på 61 000 personer.

tottenham

Eurostadium – Anderlecht
Nya Eurostadium ska om allt går enligt plan stå klar 2019. Utöver att fungera som ny hemmaborg för Anderlecht kommer det även bli ny nationalarena för det belgiska landslaget.

anderlecht

Stadio di Palermo – Palermo
Oscar Hiljemark och Robin Quaison gör succé i italienska Palermo. 2011 började det snackas om en nya arena för Palermo, men sedan dess har det inte hänt så mycket. Stadio di Palermo ska ha en kapacitet på 35 000 personer, men när Hiljemark och Quaison får flytta in är som sagt oklart.

palermo

Mercedes-Benz Stadium – Atalanta United FC
I USA kan man det här med snärtiga namn, eller vad sägs om Mercedes-Benz Stadium? Atlanta United FC och NFL-laget Atlanta Falcons ska dela på den nya arenan som väntas slå upp portarna 2017 och ha en kapacitet på 32 456 personer.

atalanta