6 anledningar till att ligacupen är världens bästa fotbollsturnering.

comeonpresenterar750x75

Ligacupen är världens bästa turnering, det är sen gammalt. Men om ni ändå behövde ha bevis kommer här sex superheta skäl till att välja bort söndagens andra supermatcher och ratta in Titelmatchen med stort T.

1. Ligacupen är den enda riktiga turneringen
Premier League i all ära, men vad är det egentligen? En penningstinn liga som startade om 1992 och där samma gäng vinner år efter år trots att de allra mest usla lagen drar in mer tv-pengar än Bayern München. Ligacupen däremot, här snackar vi genuin fotboll. Här kan Birmningham kriga i botten av ligan men ändå skicka bort ett Arsenal på jakt efter första titeln sedan 2004. Här kan storlagen gå på nitar man inte ens trodde var möjliga. Ligacupen är det bästa som finns.

ANNONS: Liverpool och Manchester City. Nu ska det avgöras vilka som tar hem den prestigefyllda titeln. ComeOn! ger 3,40 på att mötet går till förlängning.
Just nu: Så enkelt kan man fixa en femhundring på spelkontot. Nya kunder som sätter in 100 kronor får 400 kronor extra i insättningsbonus. Här kan man ta del av erbjudandet.
Klicka här för att komma till erbjudandet.

2. Man slipper Barcelona
Hur ska man kunna stoppa ett lag med en anfallstrio på Messi, Suarez och Neymar? Det går förstås inte. Antingen passar de hundra passningar i rad och gör mål, eller dribblar sig förbi i en vindsnabb kontring och gör mål. Det vore trist att kalla det tråkigt, men hur roligt är det att titta när man på förhand vet att de kommer vinna? Det är det oförutsägbara som är det vackra. Därför är det roligare med Ligacupen. Här är det ju åtminstone ovisst.

3. Det blir inte 0–0
Hur många stormatcher har man inte suttit och hoppats på målfest, och så blir det tillknäppt, målfattigt och supertråkigt? Nu kan vi så klart inte lova någonting, men mycket tyder på att Liverpool och Manchester City kommer bjuda på öppna spjäll framåt. I sina åtta senaste möten har de snittat nästan fyra mål per match. Och slutar mötet 0–0 blir det ju förlängning och eventuellt straffar. Guld!

ANNONS: 31 mål på de åtta senaste mötena mellan Liverpool och City. Nu ger ComeOn! 1,76 på att båda lagen gör mål. Just nu får nya kunder 500 kronor på spelkontot när man sätter in en hundring. Klicka här för att komma till erbjudandet.

4 De bästa lagen är med
Ni vet att turneringen Champions League? Det är en cup som utger sig för att vara en storturnering med de bästa lagen i Europa. Men tittar man nyktert på det hela har fem småländer en garanterad plats tack vare någon slags kvotering i kvalspelet. Då kan det bli så att ett gäng ett sånt där litet land får besöka Real Madrid och förlora med 8–0. Löjligt, löjligt, löjligt. Tacka vet vi ligacupen med samtliga 92 lag från de fyra högsta ligorna. Helt enkelt det bästa fotbollens moderland har att erbjuda.

5. Det är bara viktiga matcher
Det är högst tveksamt om det finns något värre än serielunk. I Premier League spelar man 380 matcher på en säsong och i Champions League tvingas vi genomlida ett helt gruppspel av högkvalitativ fotboll innan knockout-rundorna äntligen drar igång. Då är det bättre med ligacupen. Trots sitt namn innehåller turneringen inte en enda ligamatch utan endast superviktiga cupfajter från start till mål. Love it!

ANNONS: Liverpool drämde dit City med 4–1 i ligan i november. Kan historien återupprepa sig? ComeOn! ger 53 gånger pengarna på att Pool vinner cupfinalen med 4–1.
Just nu: Här får nya kunder 400 kronor extra på spelkontot när man sätter in en hundring.
Klicka här för att komma till erbjudandet.

6. Oväntade hjältar kliver fram
Det är i finalerna som de stora matchernas män kliver fram. Där kan en Ronaldo göra två mål i en VM-final mot Tyskland eller en Messi dominera totalt i en CL-final. Men handen på hjärtat, visst är det de oväntade hjältarna vi eftersöker? En Fabio Grosso som från ingenstans kliver fram och blir guldhjälte i ett VM. Och alla vi som älskar oväntade hjältar, vi håller oss till ligacupen. Vi minns till exempel med värme när Julio Baptista dundrade in fyra baljor i en ligacupmatch för Arsenal mot Liveroool. Hans förmodligen bästa insats någonsin i den röda tröjan. Nu är det dags för en ny cupfinal, och vem av alla spelare kliver fram och tar hjälterollen i ligacupen?

Annons från ComeOn!:
BONUSANLEDNING: 7. Det finns massor av odds

Tycker du att ligacupfinalen är tråkig? Tur då att man kan hotta upp turneringen med ett erbjudande från ComeOn! Just nu får nya kunder 500 kronor på spelkontot när man sätter in en hundring. Gör man en insättning, får sin bonus och lägger allting på Liverpool-seger till 3,25 kan man vinna 1 625 kronor om spelet går in.
Klicka här för att komma till erbjudandet Klicka här för att komma till erbjudandet.

Gillar du fotboll? Gilla gärna Sportbibeln för att få fler artiklar i ditt Facebook-flöde!