Sluta deppa – så här går Sverige till slutspel.

Sluta deppa – så här går Sverige till slutspel.

exp

Sverige åkte på den allra tyngsta förlusten mot Italien när Eder gjorde matchens enda mål i den 88:e minuten. Värre är det även när man tittar i statistiken och ser att Sverige på nytt spelade 90 minuter utan att få iväg ett enda skott på mål. Därmed har det svenska landslaget inte haft ett avslut på mål under 180 minuters EM-spel.

ANNONS: Nu kan du lägga ett HELT riskfritt på valfri EM-match.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet på valfri fotbollsmatch hos Expekt.

Men det är bara att bryta ihop och komma igen. För hoppet lever i allra högsta grad för svensk del. Huvuduppgiften blir att slå Belgien i den sista gruppspelsmatchen, då går vi vidare oavsett hur det går för Irland. Men det kan även räcka med kryss beroende på hur det går i Belgien-Irland i morgon.

Vi vet att det är snurrigt men här hjälper vi er att reda ut det.

Så enkelt förklarat som möjligt:

Svensk seger mot Belgien innebär att vi kommer som sämst trea i gruppen. Och med fyra poäng har vi väldigt stor sannolikhet att bli en av de bästa treorna vilket innebär en slutspelsplats. Ett kryss mot Belgien räcker till en andraplats om Irland-Belgien blir oavgjord i morgon och Italien slår Irland med mer än ett mål i sista matchen.

Här är alla förutsättningarna:

Om Belgien vinner mot Irland…
Då kommer Sverige som sämst trea i gruppen vid vinst mot Belgien. Om Italien besegrar eller spelar lika med Irland blir Sverige tvåa om man slår Belgien. Kryss mot Belgien räcker inte för Sverige.

Om Irland vinner mot Belgien…
Då kommer Sverige som sämst trea i gruppen vid vinst mot Belgien. Om Italien besegrar Irland avgör målskillnad andraplatsen om Sverige slår Belgien. Kryss mot Belgien räcker inte för Sverige.

Om Belgien och Irland spelar oavgjort…
Då kommer Sverige som sämst trea i gruppen vid vinst mot Belgien. Om Italien besegrar eller spelar lika med Irland blir Sverige tvåa i gruppen om man slår Belgien. Kryss mot Belgien räcker för att Sverige ska komma tvåa om Italien slår Irland med mer än ett mål.

SverigeSaGarViVidare

ANNONS: Du kan inte förlora ditt första spel på EM i fotboll hos Expekt.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet på valfri fotbollsmatch hos Expekt.

Gilla Sportbibeln om du vill följa fotbolls-EM på bästa sätt.