Belgiske förbundskaptenen står för den finaste hyllningen till Klas Ingesson.

I morgon ställs Sverige mot Belgien i en måstematch för att gå vidare från gruppen i EM 2016. I motståndarlaget väntar en förbundskapten och en tidigare storspelare i Marc Wilmots som har ett speciellt band med Sverige. Wilmots är forfarande i sorg efter sin tidigare lagkamrat Klas Ingessons bortgång 2014.

Wilmots och Ingesson var lagkamrater i belgiska Mechelen. Och den belgiske förbundskaptenen glömmer aldrig det svenska kraftpaketet.
– Klas Ingesson hade en stor personlighet, kraft och talang. Klas spelade bakom mig som defensiv mittfältare, han hade en enorm arbetskapacitet och var väldigt ödmjuk. Jag vet att han arbetade i skogen när han var yngre och han älskade att jobba hårt. Han gav allt för laget, säger Belgiens förbundskapten Marc Wilmots i en intervju med Sportbladet.
– Min minnesbild av honom är som en fajter, någon som var modest men med många kvaliteter. Han hade alltid ett lurigt leende och var en charmig person. Han lämnade oss alldeles för tidigt.

Wilmots berättar att han inte träffade Ingesson något mer efter att svensken flyttade till italien 1995. Men det fanns alltid en respekt där och när beskedet om Ingessons cancer kom tog det hårt på Wilmots.
– Det var en chock för mig att få reda på att Klas hade cancer eftersom man hoppas att människor man känner ska få ett lugnt och bra liv. Eftersom han alltid varit en fajter trodde jag att han skulle vinna även mot den sjukdomen, men tyvärr vann cancern den här gången. När jag fick höra om hans död blev jag väldigt ledsen, berättar Wilmots för Sportbladet.

Marc Wilmots står sedan för den finaste hyllningen till förre landslagshjälten Klas Ingesson.
– Man behöver talang men man måste också arbeta hårt för att uppnå en karriär som fotbollsspelare. När det gällde Klas hade han faktiskt allt: storleken, fysiken, tekniken och även blicken. Och rätt inställning. Det var det som gjorde honom till en stor spelare. Klas Ingesson hade kombinationen som gav honom en stor karriär i både klubblagen och med svenska landslaget.

LÄS MER: Är det här den mäktigaste Henrik Larsson-hyllningen någonsin?

KlasIngessonMechelen

Klas Ingesson i Mechelen-tröjan. Foto: Bildbyrån.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.