34 år efter brutala överfallet: "Fortfarande ont i huvudet".

34 år efter brutala överfallet: ”Fortfarande ont i huvudet”.

exp

EM 2016 har nått semifinal och den sista matchen inför finalen väntar. Men det är en match som väcker hemska minnen till liv. Det är stornationerna Tyskland och Frankrike som ställs mot varandra. Ett möte en 59-åring i Bordeaux aldrig vill påminnas om.

I VM 1982 gjorde Frankrike och Västtyskland senast upp i en semifinal i ett stort mästerskap. Gigantmötet slutade 3-3 efter förlängning och sedan vann tyskarna med 5-4 i straffläggningen. Men vid sidan av rysaren så är det ett ögonblick som överskuggar hela matchen.

ANNONS: Du kan inte förlora när du lägger ditt första spel på valfri EM-semifinal hos Expekt. Tror du att Tyskland vinner ikväll så kan du vinna 2 900 kronor. Sitter inte spelet, får du insatsen tillbaka. Inga omsättningskrav.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet på valfri fotbollsmatch hos Expekt.

Ögonblicket då fransmannen Patrick Battiston blev fullständigt överkörd av Tysklands målvakt Harald Schumacher. Michel Platini var först framme vid den utslagne Battiston och trodde då att hans lagkamrat var död.
– Han hade ingen puls och såg så blek ut, sa Platini efter skräckhändelsen.

Battiston fick bäras ut på bår med syrgas inför många oroliga åskådare. Resultatet blev att fransmannen tappade två tänder och bröt tre revben medan Schumacher blev hatad av en hel fotbollsvärld.

ANNONS: Du kan inte förlora när du lägger ditt första spel på valfri EM-semifinal hos Expekt. Tror du att Frankrike vinner ikväll så kan du vinna 2 650 kronor. Sitter inte spelet, får du insatsen tillbaka. Inga omsättningskrav.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet på valfri fotbollsmatch hos Expekt.

34 år senare får Battiston minnas tillbaka till traumat när Frankrike ställs mot Tyskland i en glödhet EM-semifinal i kväll.
– Det var väldigt mycket media och han (Schumacher) blev kallad en massa saker. Jag åkte för att träffa honom och vi pratade om hur vi kände. Jag minns inte om han bad om ursäkt, jag är inte säker. Men efter vår träff så var det över. Det fanns inget ont blod, berättar Battiston för Daily Mail.
– Jag har ingen sympati för honom men jag har heller inget problem med det. Jag förlät. Det var under en match då kan vad som helst hända men jag har inte sett matchen sedan dess och jag kommer aldrig att göra det. Jag vill inte se det igen.

Battiston är i dag akademitränare i Bordeaux och lever ett lyckligt liv. Även om huvudvärken ständigt påminner honom om VM 1982.
– Jag får fortfarande huvudvärk. Det är ändå konstigt. Men mitt liv är bra i dag. Och Frankrike vinner, så det är härligt, säger 59-åringen.

LÄS MER: Här är siffrorna som visar att Frankrike vinner mot Tyskland.

Se överfallet från VM 1982 här:

ANNONS: Du kan inte förlora när du lägger ditt första spel på valfri EM-semifinal hos Expekt. Sitter inte spelet, får du insatsen tillbaka. Inga omsättningskrav.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet på valfri fotbollsmatch hos Expekt.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.