OS-guldhjältens stora vrede – efter att ha blivit utpekad i klippet: ”Såklart jag är irriterad”

Ett klipp på OS-hjälten Anna Hasselborg sprids just nu på nätet.
Nu rasar curlingkaptenen mot utseendefixeringen i videon.
– Jag blir så klart irriterad, säger hon till tidningen EyeOpener.

Anna Hasselborg ledde Sveriges curlingdamer till ett imponerande OS-guld i Pyeongchang. Den svenske curlingkaptenen fick ett enormt genombrott under OS 2018.

Men den sportsliga uppmärksamheten har även fått fokus på helt fel saker. För just nu sprids en video som verkligen får Hasselborg att koka av vrede.

”Det stör mig också”

Det är ett youtube-klipp som heter ”Anna Hasselborg, the beautiful skip of the Swedish curling team” där Hasselborg enbart uppmärksammas för utseende och inte för hennes fina curlingegenskaper.

Klippet har nu nått Hasselborg och hon reagerar starkt på utseendefixeringen.
– Såklart vill jag att folk ska uppmärksamma min talang och mina sportsliga bedrifter, inte mitt utseende, för det är inget jag bryr mig om och det är oviktigt. Det är vad jag gör på isen och hur jag är som person som är viktigt, så jag blir så klart irriterad, säger Hasselborg till tidningen EyeOpener, Internationella curlingförbundets officiella magasin.
– Det stör mig också när speakern säger: ”Och här är alla vackra damlag”. Det är inte därför vi är där. Vi är där för att spela curling och som idrottare.

”Viktigt att vi säger ifrån”

Hasselborg vill ta starkt avstånd från videon och protestera mot den rådande utseendefixeringen i vårt samhälle.
– Det är viktigt för oss att stå för vi vad tycker och det är viktigt att vi säger ifrån. Jag vill inte att barn ska växa upp och få höra en massa om sina utseenden, för jag vill att de ska uppskattas som människor och för sina insatser som idrottare, säger hon till tidningen.

Dela artikeln för att stötta Anna Hasselborg!

LÄS MER: Sebastian Samuelssons stenhårda kritik mot förbundet: ”Det handlar om pengar”

Omtalade videon på Anna Hasselborg:

Anna Haag avslöjar bästa minnet från karriären – löpturen med Charlotte Kalla som urartade

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);