Bevisat: Svensken toppar statistiken i Champions League-gruppspelet

Ludwig Augustinsson hyllas som lagets bästa spelare efter FC Köpenhamns 2-0-seger mot Club Brügge. Nu visar det sig att svensken faktiskt var bäst av alla i CL-gruppspelet.

FC Köpenhamn gjorde sitt jobb i sista gruppspelsmatchen av Champions League genom att besegra Club Brügge med 2-0. Men Leicester svek svensklaget genom att klappa ihop med 0-5 mot Porto vilket innebär att CL-äventyret är över för den här gången för FCK.

Den som briljerade mest av alla i sista omgången i går kväll var vänsterbacken Ludwig Augustinsson. 22-åringen låg bakom båda målen med en frispark och en hörna. Nu hyllas svensken stort för sin insats.
”Augustinsson spelade en sådan där match som gör det uppenbart att han kommer säljas vidare inom kort”, skriver danska Tipsbladet.

Det är ju inte konstigt att svenske landslagsmannen omgärdas av en hel del flyttrykten. Som en av FCK:s främsta spelare den här säsongen har Augustinsson verkligen lyst under CL-gruppspelet. Så mycket att han faktiskt varit bäst av alla. Squawka Football rapporterar på Twitter att 22-åringen varit den absolut bästa backen under CL-gruppspelet när det kommer till att skapa målchanser.

Vänsterbacken har skapat 16 målchanser på 6 matcher för FCK och toppar statistiken före alla andra världsbackar i Europa.

LÄS MER: Allt du behöver göra för att bli fotbollsproffs.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.