Allsvenska stjärnan som var proffs i Bayern München – i sex dagar.


exp

Nordin Gerzic fick chansen i en av världens största klubbar. Men äventyret i Bayern München blev rekordkort. Efter bara sex dagar bröt svensken kontraktet. Ett val han inte ångrat.
– Det kändes inte rätt vid det tillfället. Jag är en familjemänniska och just där och då var steget var för stort, säger Nordin Gerzic till Sportbibeln.se

ANNONS: Just nu får du ett riskfritt spel hos Expekt, upp till 1000 kr. Du får insatsen tillbaka om spelet inte sitter. Sätter du 1000 kr på Bayern München och spelet sitter, får du 1 380 kronor tillbaka. Sitter inte spelet, får du insatsen tillbaka. Inga omsättningskrav. Gäller ALLA sportspel. Här hämtar du ditt riskfria spel.

Succén i Bosniens ungdomslandslag hade fört med sig att den tyska storklubben valde att besöka Örebros B-lag för att studera 16-åringen ytterligare. Talangen som kom inte överens om ett nytt kontrakt med Örebro valde år 2000 att ta steget till en av världens bästa klubbar. I 2000-års upplaga av Bayern München var stjärnspelare som Patrik Andersson, Oliver Kahn, Carsten Jancker, Giovane Elber och Stefan Effenberg tongivande och konkurrensen i ungdomslaget var också stenhård.
Men det var inte konkurrensen som fick Gerzic att bryta kontraktet efter bara sex dagar. Klimatet i ungdomslaget var inte alls vad han var van vid.
– Ingen hälsade i omklädningsrummet, när jag satte mig vid bordet så reste de sig och gick – och när vi åkte buss till en match så fick jag och en brasse, som också provspelade, sitta ensamma i ett hörn. En kväll skulle alla gå ut, men vi fick inte följa med…, sa han i en intervju med Aftonbladet.

När han nu, 32 år gammal och med 3 landskamper för Sverige ser tillbaka på den korta sejouren i en av världens största klubbar, ser han det som en viktig erfarenhet och avråder inte andra talanger att ta steget ut i världen.
– Vissa gör rätt som åker iväg tidigt, andra inte. Det beror på hur du är som person. Jag var beroende av att ha familjen nära, men erfarenheten i sig var väldigt viktig för mig, säger han.
Just nu ligger Nordin Gerzic och hans Örebro i hårdträning inför den stundande Allsvenska premiär och han säger att formen känns riktigt bra. Trots uttåget ur Svenska Cupen redan i gruppspelet så känner han att Örebro kommer att bli tuffa i år.
– Det kändes tufft att åka ur cupen. Men vi känns bra. Vi känns tuffa i år. Det ska bli riktigt kul.

ANNONS: Hos Expekt får du insatsen tillbaka, upp till 1000 kronor, om ditt första spel inte sitter. Sätter du 1000 kr på Juventus mot Bayern München, får du 9000 kronor tillbaka. Sitter inte spelet, får du insatsen tillbaka. Inga omsättningskrav och gäller ALLA sportspel. Här hämtar du ditt riskfria spel.

Vill du ha fler fotbollsartiklar i ditt flöde? Gilla Sportbibeln.