7 saker du inte visste om kvällens möte mellan Roma och Real Madrid.

Champions League är äntligen igång igen och stormatcherna avlöser varandra i åttondelsfinalerna. Och ikväll är inget undantag. AS Roma tar emot Real Madrid på Stadio Olimpico i Rom och det förväntas komma omkring 50.000 åskådare. Här listar vi 7 viktiga saker att känna till om kvällens heta drabbning.

romareal
1. Totalt har dessa lag mötts åtta gånger i Champions League, vilket gör Real Madrid till det lag som Roma har mött flest gånger. Sex av dessa har skett i gruppspelsfasen, de andra två i slutspelet.

2. Romas första motståndare någonsin i Champions League var Real Madrid. Matchen slutade 2-1 till spanjorerna år 2001.
romaronaldo
3. Cristiano Ronaldo har gjort totalt tre mål på fyra matcher mot Roma. Och dessa mål kom när han spelade i Manchester United.

4. Francesco Tottis första Champions League-mål någonsin kom mot Real Madrid den 11 september 2001.

5. Real Madrid är även Francesco Tottis favoritmotstånd i turneringen. Han har gjort totalt tre mål mot dem vilket är fler än vad han gjort mot någon annan klubb under sin tid i Champions League.

6. Det senaste mötet mellan laget slutade 6-7 till Roma. Detta var i en träningsmatch. Och matchen avgjordes på straffar.

7. Roma har gjort totalt 11 mål denna säsong i Champions League. Det är lika många som Cristiano Ronaldo gjorde i årets gruppspel.