7 anledningar till att Zlatan vinner Champions League i år.

comeonpresenterar750x75

Det är dags nu.
Zlatan Ibrahimovic, 34, kliver in i slutspelet i Champions League för att äntligen få vinna den där pokalen han längtat så innerligt efter.
Och det är 2016 det händer.
Här är sju anledningar till att Zlatan kommer att få höja CL-bucklan i år.

1. Finalen spelas på San Siro
Arenan var Zlatans hemmaborg i Inter 2006-2009 och när han kom till Milan från Barcelona 2010. Här har han ordnat ligasegrar, bombat in mängder av mål och varit arenans store härskare i inte bara en utan två sejourer. Kort sagt: Zlatan vet var målet står på San Siro.
zlatanmilan
ANNONS: Just nu står PSG i 13,25 i odds att vinna Champions League. Nya kunder som sätter in 100 kronor hos ComeOn! får totalt 500 kronor att spela för. Sätter man allt på PSG som CL-vinnare ger det 6625 kronor om de vinner. Klicka här för att komma till erbjudandet.

2. Barcelona är redan borträknat
Sedan Champions League infördes 1992/93 har det aldrig hänt att ett lag vunnit turneringen två år i rad. Närmast var Milan som vann 1994 men förlorade finalen 1995 och Juventus som upprepade samma bedrift några år senare. Med den logiken är Barcelona, det kanske enskilt största hotet, redan borträknat. Skönt för Ibra.
messi

3. Mourinho har fått sparken
Det var ju så nära 2010. Barcelona värvade Zlatan för en respektabel summa pengar och tillsammans med Messi såg det ut att kunna gå hela vägen. Då kom Ibras tidigare manager Mourinho med gamla klubben Inter, ställde ut spelarbussen i semifinalen och berövade Ibrahimovic finalplatsen genom en minst sagt gedigen försvarsinsats. Nu väntar Chelsea i åttondelsfinalen för PSG men då är Mourinho inget hot. Han har redan fått kicken.
mou
ANNONS: Som Sveriges Schysstaste spelsida väljer ComeOn! att ge 400 kronor extra till alla nya kunder som sätter in 100 kronor. Testa först? Få 10 freespins direkt vid registrering.

4. Han är den ende spelare som gjort CL-mål för sex olika klubbar
Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och PSG – i den ordningen. Zlatan har visat gång på gång i Champions League att han har näsa för målet också i den finaste av klubblagsturneringar. 2013 blev han den tionde spelaren i CL-historien att göra fyra mål i en match när PSG slog Anderlecht med 5–0. Egentligen väntar vi bara på den sista fullträffen: Pokalen.
zlataninter
ANNONS: Oddset för att PSG ska göra mål på en straff är 5,55 hos ComeOn! Zlatan är straffskytten och sätter man in 100 kronor hos ComeOn! får man 500 kronor att spela för. Sätter Zlatan en straff och man spelar allt på det oddset, ger det en utdelning på 2 775 kronor.

5. Han har tystat de engelska tvivlarna
Länge hette det (främst från engelskt håll) att Zlatan minsann inte kunde spela mot engelska lag. Han har aldrig ”bevisat” sin storhet i Premier League, och 2005 och 2008 tog det slut mot Liverpool, 2006 mot Arsenal, 2009 mot Manchester United och 2011 mot Tottenham, vilket bara gav de engelska fotbollstyckarna vatten på sin kvarn. Sedan kom invigningsmatchen av Friends arena, och en elektrisk svensk anfallare fick de engelska kommentatorerna att vråla av förtjusning med fyra mål.
zlatansverige
ANNONS: PSG är favoriter mot Chelsea med oddset 1,66 hos ComeOn! Just nu får alla nya kunder som sätter in 100 kronor ytterligare 400 kronor att spela för, alltså totalt 500 kronor.

6. Han är revanschsugen
Förra årets åttondelsfinal mot Chelsea blev dramatisk. Zlatan gick in sent i en duell med Oscar och blev utvisad i den 31:a minuten. Engelsmännen såg ut att gå vidare, men PSG reste sig och tog sig vidare på bortamål. Men Zlatan var avstängd i den första kvartsfinalen mot Barcelona på grund av det röda kortet och var knappast nöjd med domarens beslut att visa ut honom. ”Det känns som jag hade elva bebisar runt mig”, sa han efteråt om att Chelsea-spelarna hade omringat domaren i samband med beslutet. Nu är svensken revanschsugen.

7. Han är i sitt livs form
Har Zlatan någonsin varit bättre? Tja, det går att argumentera för att han under en period i Inter stod ännu högre upp i karriären. Men vad spelar den diskussionen för roll egentligen, när vi vecka efter vecka bjuds på nya shower och konstverk. Inte många anfallare klarar av att bära sitt lag på samma sätt vid nästan 35 års ålder. Nu kan det vara sista chansen att ta hem ”den där jävla Champions”, och bara den tändningen bör kunna räcka långt i vår.
psg

ANNONS: Bonustips från ComeOn!
8. För att med Zlatan kan man vinna stort
ComeOn! har alla aktuella odds där Zlatan deltar. Sätter man in 100 kronor får man 400 kronor extra att spela för. Satsar man allt på att Zlatan vinner CL, med Frankrike som nation, får man 15.00 i odds och vinner totalt 7 500 kronor. Erbjudandet hittar du här.

Hoppas du också att Zlatan får lyfta CL-pokalen? Gilla gärna Sportbibeln för fler roliga listor direkt i ditt flöde.