Toppboxaren död efter knocken – blev bara 27 år gammal: ”Han hade ett helt liv framför sig”

Amerikanske proffsboxaren Patrick Day har avlidit efter en proffsmatch.
Nu sörjs 27-åringen i hela boxningsvärlden.
”Han hade ett helt liv framför sig. RIP champ, skriver brittiske boxaren Ashley Theophane på Twitter.

Det var i lördags som Patrick Day knockades och låg livlös i ringen under matchen mot Charles Conwell. Han fördes direkt till sjukhus och fick akut hjärnkirurgi för att rädda livet.

Blev bara 27 år gammal

27-åringen fick så pass allvarliga hjärnskador att han låg i koma i fyra dagar. Men hans liv gick inte att rädda och Day blev dödsförklarad under torsdagen.

Patrick Day
Patrick Day. FOTO: Twitter

Nu sörjs amerikanen av en samlad boxningsvärld.
”Vila i frid. Patrick Day var en exceptionellt vänlig person som alltid var snäll och glad – och han hade en enorm passion för boxningen. Vi kommer alltid komma ihåg dig för det”, skriver World Boxing Council i ett uttalande.

Motståndaren känner skuld

Patrick Day rankades som topp 10 inom super weltervikt och efter dödsfallet har debatten om riskerna inom boxning återigen blivit aktuell. Och nu uppmanar Days promotor Lou DiBella till åtgärder för att göra boxning säkrare.
– Det blir väldigt svårt att förklara bort eller försvara farorna med boxning vid sådana här tillfällen, säger han i ett uttalande.

Patrick Day
Patrick Day. FOTO: Twitter

Days sista motståndare Charles Conwell känner stor skuld efter dödsfallet och publicerade nyligen ett känslosamt inlägg på Twitter. Han funderade på att sluta med boxning, men har nu bestämt sig för att fortsätta – för Patrick Days skull.
”Jag vet att du inte skulle ha velat det. Jag vet att du är en fajter i hjärtat, så jag har bestämt mig för att vinna en mästartitel, för det är vad du ville”, skriver Conwell.

LÄS MER: Här är den sjukaste dubbelknocken(!) boxningsvärlden har skådat