Frida Wallbergs tillstånd har försämrats – vardagen är nu livsfarlig för 36-åringen: ”Jag är rädd”

Vardagen har varit tuff ända sedan hjärnskadan 2013.
Nu har Frida Wallbergs tillstånd försämrats så till den svåra grad att ex-boxaren inte kan vara ensam längre.
– Jag är rädd för att det inte finns något mer att göra, säger 36-åringen till SportExpressen.

Det var i juni 2013 som svenske proffsboxaren Frida Wallberg drabbades av en svår huvudskada som var nära att avsluta hennes liv. Under WBC-titelmatchen i Stockholm drabbades svenskan av en hjärnblödning efter flera tunga slag mot huvudet.

Wallberg nära dö

Wallberg svävade då mellan liv och död men efter en lyckad operation och lång behandling gick hennes liv att rädda. Åren efter det otäcka har varit rejält tuffa för den före detta världsmästaren.

Frida Wallberg, boxning
130808 Boxning: 55 dagar efter knockoutförlusten mot Diana Prazak håller Frida Wallberg presskonferens och berättar om sitt nuvarande liv. Foto: Stefan Jerrevång / BILDBYRÅN

Under den flera år långa rehabiliteringen har det kommit flera tuffa bakslag. Nu har Wallbergs tillstånd försämrats ytterligare.

Tillstånd försämrat

36-åringen är i dag långtidssjukskriven och lider av kronisk hjärntrötthet efter den svåra hjärnskadan.
– Jag har bättre och sämre dagar men det finns alltid där. Jag har varje huvudvärk varje dag och jag vet att det alltid kommer att vara så. Och jag är rädd för att det inte finns något mer att göra, säger hon till SportExpressen.

Frida Wallberg, boxning
130808 Boxning: 55 dagar efter knockoutförlusten mot Diana Prazak håller Frida Wallberg presskonferens och berättar om sitt nuvarande liv. Foto: Stefan Jerrevång / BILDBYRÅN

Wallberg berättar i tv-programmet ”Sofias Änglar” på Kanal 5 att hon plötsligt kan kollapsa och bli medvetslös.
– Det går väldigt snabbt när det händer. Sedan är jag borta. Jag kan inte ta hand om mig själv, säger hon i programmet.

Den allvarliga situationen med oväntade kollapserna har nu gjort det livsfarligt för Wallberg att vistas ensam. Därför har hon flyttat från familjen i Halmstad till Åtvidaberg, närmare hennes pappa Willy och mamma Gunhild.
– Rädslan finns alltid där, att det ska hända när jag är ensam med barnen. Jag måste alltid ha en tanke på att det finns någon där som kan hjälpa mig. Varje dag, säger hon enligt kvällstidningen.

LÄS MER: Här är den sjukaste dubbelknocken(!) boxningsvärlden har skådat