Stjärnan Jonas Jerebkos första ord – bryter tystnaden om flytten till Ryssland: ”Har fått mycket hat, men...”

Stjärnan Jonas Jerebkos första ord – bryter tystnaden om flytten till Ryssland: ”Har fått mycket hat, men…”

Kritiken var enorm mot Jonas Jerebko.
Nu bryter han tystanden om sin flytt till Ryssland.
”Jag har hållit mig borta på grund av allt hat jag fått”, skriver han på Instagram.

Medan idrottsstjärna efter idrottsstjärna gjorde sitt yttersta för att lämna sina ryska lag, oavsett idrott, efter att Ryssland invaderat Ukraina, så gjorde Jonas Jerebko ett kritiserat val. Den förre NBA-spelaren skrev, mitt under pågående krig, på för spel i den ryska ligan, på ett kontrakt under våren.

Bryter tystnaden

Jerebko skrev dessutom på för CSKA Moskva, den ryska arméns klubb, och som en följd av det stängdes Jerebko av från det svenska landslaget. Om Jerebko är välkommen tillbaka framöver är oklart, men klart är att Jerebko förlorade mängder av sponorsamarbeten, och kritiken mot honom har varit enorm från idrotts-Sverige och basketvärlden.

220225 Jonas Jerebko of Sweden during the FIBA World Cup Qualifier game between Croatia and Sweden on February 25, 2022 in Zagreb. Photo: Nikola Krstic / BILDBYRÅN

Jerebko och hans CSKA Moskva förlorade finalen i slutspelet, och sedan dess har Jerebko varit klubblös. Han har dock valt att inte kommentera valet att flytta till Ryssland. Men nu bryter han tystnaden.

”Jag har hållit mig på borta från sociala medier efter allt hat jag fått angående ett beslut jag gjorde”, inleder han ett inlägg på Instagram.

”Jag vet att det upprör folk”

Jerebko fortsätter sedan med att förklara sitt beslut.

”Jag vet att det upprör folk när jag säger det här, men för mig var det så det var. Jag fick en bra möjlighet att fortsätta min karriär med en klubb känd för sin professionalism. Jag gick dit för att vinna och för att spela under en av Europas bästa tränare. Tyvärr räckte det inte hela vägen”, skriver han.

220228 Jonas Jerebko of Sweden during the FIBA World Cup Qualifier game between Sweden and Croatia on February 28, 2022 in Norrköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Vad som väntar för Jerebko härnäst är oklart.

”Nu är jag tillbaka i träning. Jag vet inte vad mitt nästa steg är. Jag är bara tacksam för vad som väntar runt hörnet”.

LÄS MER: Miljonregn över svenskarna som stannade kvar i KHL – så mycket pengar är stjärnornas kontrakt värda