Michael Jordans stora hemlighet avslöjad av sina egna barn – tragiska orsaken bakom: ”Min största rädsla”

Han är världens främsta basketspelare någonsin.
Men Michael Jordan bär på en stor hemlighet om sig själv.
Som nu avslöjas av hans egna barn och den tragiska orsaken förklaras.

Det är inget snack om att Michael Jordan är den allra främsta basketspelare genom tiderna och en av världens främsta idrottare någonsin. ”MJ” var gigantisk på 90-talet och den stora idolen för så många unga.

Ikonen Jordan

Han skördade stora framgångar i Chicago Bulls och vann NBA sex gånger, blev MVP i NBA vid fem tillfällen, sex gånger MVP i NBA-finalen, uttagen i All Star-laget under 14 olika år och vann poängligan hela 10 gånger under karriären. Det är en helt otrolig meritlista som amerikanen besitter.

Michael Jordan, basket
Michael Jordan of the Chicago Bulls dunks during the slam-dunk competition of the NBA All-Star weekend in Chicago, Ill., on Saturday, Feb. 6, 1988. Jordan edged Dominique Wilkins of the Atlanta Hawks to win the contest on the final dunk. (AP Photo/John Swart)

Tack vare framgångarna har Jordan tjänat enormt mycket pengar och har levt det glamourösa livet ända sedan spelarkarriären tog slut. 2019 köpte han en lyxyacht för hela 80 miljoner dollar, drygt 870 miljoner svenska kronor, och döpte den till ”Joy”.

LÄS MER: Så nära var Michael Jordan(!) att hamna i svenska ligan – efter radarpartnerns succébesök: ”Once in a lifetime”

Tragisk orsak

Men nu avslöjar sonen Marcus och dottern Jasmine en hemlighet om pappan som inte många vet om. Michael Jordan kan nämligen inte simma.
– Jag tror inte så många känner till det om pappa. Ändå har han nyligen köpt en stor yacht och har två fiskebåtar sedan tidigare. Han är alltid ute till havs, men Gud förbjude om han trillar i, för han kan inte simma. Men uppenbarligen kan han överleva ändå, erkänner sonen i podcasten ”Separation Anxiety”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Michael Jordan, basket
FILE – In this Feb. 24, 2020, file photo, former NBA player Michael Jordan reacts while speaking during a celebration of life for Kobe Bryant and his daughter Gianna in Los Angeles. Jordan is ”deeply saddened, truly pained and plain angry.” With protesters taking to the streets across the United States again Sunday, May 31, Jordan released a statement on George Floyd and the killings of black people at the hands of police. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez, File) NYHK705

Det finns en tragisk orsak till att Jordan aldrig lärde sig simma och därför håller sig borta från vatten. Han beskriver det själv som sin ”största rädsla” och det härstammar från ett hemsk trauma i barndomen.
– En dag var jag ute och badade med min bästa kompis och vi hade så roligt när vi hoppade i vågorna. Men sedan blev strömmen för stark så den drog med honom och han greppade tag i mig för att inte drunkna. Det kallas för ”death lock”, när en person kan dö och fortfarande hålla kvar i något med handen. Jag fick praktiskt taget bryta loss hans hand för att han inte skulle dra ned mig också. Jag kunde inte rädda honom och han dog, berättade NBA-stjärnan i en tidningsintervju 1992.

LÄS MER: När Michael Jordan chockade världen med coolaste dunken genom tiderna

Den otäcka dödsolyckan har satt djupa spår hos Michael Jordan och påverkat honom ända sedan unga år.
– Jag var bara sju eller åtta år gammal. Därför går jag inte i närheten av vatten längre. Jag simmar inte, jag går inte ombord på båtar utan en flytväst och jag är verkligen inte i småbåtar. Jag bryr mig inte om vad folk tycker om det, sa han i intervjun.
– Alla har en rädsla eller fobi för något och för mig är det vatten. Jag är inte i vatten längre, jag håller mig borta från det.

Är Michael Jordan en av världens bästa idrottare någonsin? Dela artikeln och säg din åsikt!