Så nära var Michael Jordan(!) att hamna i svenska ligan – efter radarpartnerns succébesök: ”Once in a lifetime”

Scottie Pippen gjorde ett bejublat framträdande.
Och det var även aktuellt med att självaste Michael Jordan skulle komma till Sverige och spela.
– Diskussionen fanns hela tiden, säger Sundsvall Dragons dåvarande klubbdirektör, Anders Jansson, till Sportbibeln.

Scottie Pippen är en av basketens allra största, efter sina magiska insatser främst under 90-talet då han med Chicago Bulls vann sex NBA-titlar. Pippen var dock under majoriteten av sin karriär överskuggad av Michael Jordan, av många ansedd som basketens bästa någonsin.

Så nära var Jordan

Men när Pippen 2008 gjorde en match för Sundsvall Dragons i basketligan var det inget snack om vem som var den största stjärnan på planen. Pippen dominerade fullständigt, och gjorde lite vad han ville i matchen som hade ett enormt intresse kring sig.

Chicago Bulls Michael Jordan (45) and Scottie Pippen (33) return to the floor after a time out in the fourth quarter against the Indiana Pacers, Sunday, March 19, 1995, Indianapolis, In. The Pacers defeated the Bulls in overtime 103-96 in Jordan’s first game back from his 18 month retirement. (AP Photo/Michael Conroy)

Och Sundsvall Dragons fick mersmak – och försökte även locka till sig självaste Michael Jordan. Anders Jansson, som då var klubbdirektör i klubben, hade goda kontakter med Chicago Bulls och berättar nu att det fanns planer att ta dit både Pippen och Jordan säsongen därpå.

– Vi pratade om att göra hela den grejen, med Pippen och Jordan tillsammans igen, säger han till Sportbibeln.

”Once in a lifetime”

Så… hur nära var det egentligen?

– Det blev aldrig läge för det, men diskussionen dök upp. Jag vet inte om det var nära någon gång, men diskussionen fanns där hela tiden, säger Jansson.

920810 OS, Basket: Michael Jordan och Earvin Johnson (Earwin Magic Johnson), USA, håller presskonferens. © Bildbyrån

Hade Jordan och Pippen kommit hade det blivit storslaget, menar Jansson.

– Det vi pratade om var att få till någon slags turné. Att vi skulle spela i Scandinavium i Göteborg och Globen i Stockholm för att på så sätt locka mycket folk. Men vi fick aldrig till det tyvärr, säger Jansson, och fortsätter:

– Jordan hade varit lite större, en fantastisk grej. Once in a lifetime.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!