Chocken: Supertalangen död i fruktansvärd olycka – blev bara 19 år: "Vi är förkrossade och äcklade"

Chocken: Supertalangen död i fruktansvärd olycka – blev bara 19 år: ”Vi är förkrossade och äcklade”

Amerikansk idrott är i stor sorg.
Efter hemska beskedet att jättetalangen Terrence Clarke omkommit i en olycka.
– Vi är förkrossade och äcklade, säger hans tränare John Calipari i ett uttalande.

Han räknades som en av de största talangerna inom basket. Terrence Clarke hade en mycket ljus framtid framför sig och rankades som en ”five star recruit” i high school, alltså en talang på högsta nivå.

Otäcka olyckan

Under collegetiden i Kentucky Wildcats fortsatte supertalangen att värderas högt och väntades även gå högt i den kommande NBA-draften 2021. Men nu har det fruktansvärda hänt.

Terrence Clarke, NBA
Brewster Academy’s Terrence Clarke #5 is seen against Westtown School during a high school basketball game on Sunday, January 13, 2019 in the Bronx, NY. (AP Photo/Gregory Payan)

Clarke kraschade i en otäck bilolycka i Los Angeles och hans liv gick inte att rädda. Han blev bara 19 år gammal.

”Vi är äcklade”

Enligt uppgifter blev han påkörd av en annan bil. Basketlöftet avled sedan på sjukhuset med sin mamma vid hans sida, rapporterar ESPN:s Adrian Wojnarowski på Twitter.

Terrence Clarke, NBA
Terrence Clarke. FOTO: Twitter.

Lokal polis utreder just nu bilkraschen, men vet i nuläget inte vad som orsakade dödsolyckan.
– Vi är förkrossade och äcklade. En ung, älskad människa har just fått sitt liv taget ifrån sig alldeles för tidigt, en människa med drömmar och visioner framför sig. Terrence Clarke var en fantastisk kille, en person som alltid lyste upp hela rummet med sin personlighet, sitt leende och sin karisma. Folk drog sig till honom och att få höra att vi nu förlorat honom är svårt att greppa. Vi är alla i chock, säger hans collegetränare John Calipari i ett uttalande.

Beskedet om Clarkes bortgång kommer som en chock för hela basket-USA och flera profiler skriver om sorgen och kommer med kondoleanser till hans familj.
”I dag är en sorgens dag för vår Kentucky-familj. Vila i frid Terrence Clarke”, skriver Minnesota Timberwolves-spelaren Karl-Anthony Towns, som tidigare har spelat i Kentucky.
”Vila i frid Terrence Clarke. Så fruktansvärt tragiskt”, skriver Indiana Pacers Cassius Stanley.
”Ha familjen Clarke i era tankar och böner”, skriver Memphis Grizzlies-spelaren Jaren Jackson Jr.

LÄS MER: Glenn Hysén säger vilket skämt han vill dra för Zlatan om de träffas – och får alla att rodna: ”Skulle skallat mig”

Få våra nyhetsbrev!