Pernilla Wibergs ord i tv får stjärnorna i tårar – avslöjar samtalet med rivalen precis före tragedin: ”Otroligt obehagligt”

Pernilla Wiberg försonades med sin rival.
Kort därefter dog Ulrike Maier i en tragisk olycka.
När alpinikonen berättar om det hela kan inte deltagarna i Superstars hålla tårarna borta.
– Det är så otroligt obehagligt, säger ”Pillan”.

Ulrike Maier hann bara ställa upp i två OS, och under karriären blev det totalt tre VM-medaljer, varav två guld. Men hon skulle bara bli 26 år gammal. Maier var en av alpinåkningens stora profiler, med hela nio säsonger i världscupen bakom sig, där det hade blivit hela 21 pallplatser. Men karriären, och livet, tog plötsligt slut under en tävling.

Orden om tragedin

Maier var bara 26 år gammal när olyckan var framme. Under Garmisch-Partenkirchens störtlopp så ramlade Maier plötsligt i hög fart. Hon bröt nacken, och hennes liv gick inte att rädda. Pernilla Wiberg var vid den tiden av alpinvärldens stora, och hon hade inför tävlingen i Tyskland haft en frostig relation med Maier.

180213 Pernilla Wiberg under en pressträff med de tävlande i jubileumssäsongen av Mästarnas mästare den 13 februari 2018 i Stockholm. Foto: Anna Tärnhuvud / BILDBYRÅN

I den nya säsongen av ”Superstars”, där Wiberg är en av deltagarna, berättar hon om relationen, och hur den från ingenstans blev bättre, samma helg som Maier tragiskt förlorade livet.

– Vi hade en jättekonstig relation till varandra fram till tävlingen i Garmisch-Partenkirchen 1994 då vi lyckades komma in i samma kabin upp till fjället. Då började hon plötsligt prata. Det hade varit en lite jobbig och stel känsla innan det, säger hon i programmet enligt Expressen, och fortsätter:

– Det var så himla skönt, så himla förlösande. Det hade legat och pyrt och känslan var att det var en människa som inte alls var speciellt trevlig.

Ingen lämnas oberörd

Pernilla Wiberg menar att det var ödet att hon och Maier hann bli vänner innan det tragiska inträffade.

– Det är så otroligt obehagligt. Jag har funderat efteråt och det var nog meningen att vi skulle reda ut det, säger ”Pillan” Wiberg.

941127 Alpint, Damer, Världscupen: Pernilla Wiberg, Sverige. Foto: BILDBYRÅN

Wiberg har tidigare berättat att hon själv kände rädsla att åka tävlingen, som senare fick ett så tragiskt utfall. När hon berättar är flera av de andra deltagarna, däribland Johanna Ojala, nära tårar.

– Det påverkade alla ganska mycket. Samtidigt vet man att det är en högrisksport. Jag älskar ju fart, säger Wiberg.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev