Alpina stjärnan lägger ned karriären – bara 29 år gammal: "Så glad och stolt"

Alpina stjärnan lägger ned karriären – bara 29 år gammal: ”Så glad och stolt”

Hon kom sexa i OS-slalomen 2018 och har tio topp 10-placeringar i världscupen.
Men nu lägger Emelie Wikström skidorna på hyllan.
– Jag är så glad och stolt för att få ha upplevt och varit en del av den alpina cirkusen i femton år, säger hon.

Motivationen för att orka satsa mot en ny världscupssäsong och olympiska spel finns inte där.
Därför meddelar nu blott 29-åriga Emelie Wikström att hon avslutar sin elitsatsning.

Kört i 15 år

– Jag är så glad och stolt för att få ha upplevt och varit en del av den alpina cirkusen i femton år. Ett liv som gett mig en massa fantastiska vänner, upplevelser och erfarenheter. Men det är ett hårt liv där förberedelser och viljan att hela tiden prestera på topp kräver en hundraprocentig satsning, säger Wikström till skidförbundet.
– För den satsningen måste motivationen, passionen och inte minst kroppen vara på topp och efter att ha gjort en försäsong med siktet på mitt tredje OS, känner jag att jag inte riktigt är där jag vill vara. Därför har jag tagit beslutet att lägga min kraft och energi på ett nytt kapitel i mitt liv.

Wikström debuterade i världscupen 2009. Förutom sjätteplatsen i Sotji 2018 har hon även kommit åtta i VM (2017).

– Emelie är del av en generation talanger som vid sidan av resultat också varit en kulturbärare i världscuplaget på damsidan och som med sin professionalism och sitt glada humör har inspirerat många vuxna att fortsätta sin satsning och många barn att testa åka skidor, säger Sveriges alpina chef Tommy Eliasson Winter.

”Glada och tacksamma”

– Vi är glada och tacksamma att fått ha Emelie i vår verksamhet i alla dessa år och vet att med hennes fokus kommer hon lyckas med vad hon än tar sig för i framtiden, säger Eliasson Winter till skidförbundet.

Få våra nyhetsbrev!