9 MFF-lirare som fansen aldrig kommer att glömma.

exp

Malmö FF är en av Sveriges största fotbollsklubbar – om inte den största. Slår man igenom i ”Di himmelsblå” är chansen väldigt stor att det leder till landslaget och utlandskarriär. Men de som verkligen lämnar ett avtryck i klubben blir för alltid ihågkomna på läktarna.

Sportbibeln lät en MFF-supporter välja ut nio spelare som för alltid blir ihågkomna av fansen.

Patrik Andersson
Fostrad i en riktig MFF-familj var det ingen större överraskning att ”Bjärred” skulle slå sig igenom i de himmelsblå. Det blev dock bara 90 matcher i Sverige innan Europa kallade. Men kärleken bestod och efter spel i storklubbarna Bayern München och Barcelona valde mittbacken att avsluta karriären hos Malmö FF.

ANNONS FRÅN EXPEKT: Du kan inte förlora ditt spel på Malmö FF-Djurgården.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet hos Expekt.

Staffan Tapper
En av hjältarna från det berömda MFF-laget som nådde final i Europacupen 1979. Den 190 centimeter långe mittfältaren gjorde över 200 allsvenska matcher och nådde fyra SM-guld. Även om blir ihågkommen som ”Tappan Straffer” i landslaget så är Tapper förevigad som ett av Malmö FF:s största namn.

Zlatan Ibrahimovic
Kom till Malmö FF som 13-åring, gjorde A-lagsdebut som 17-åring, tog hela Allsvenskan med storm som 19-åring och lämnade sedan MFF som Sveriges genom tiderna dyraste spelare några månader senare. Sedan dess har ”Ibra” blivit en av världens bästa spelare och Sveriges bästa spelare genom tiderna. Det blir inte större än så.

https://youtu.be/gJMy9lY4cKA
 

Niklas Skoog
När supertalangen Zlatan lämnade MFF blev ersättaren en 27-åring från Örebro SK. Men vilket genialiskt drag det skulle visa sig bli för att Niklas Skoog garanterade mål när han var skadefri. 2003 vann anfallaren skytteligan med hela 22 mål på 23 matcher och året efter blev Skoog svensk mästare med Malmö FF.

ANNONS FRÅN EXPEKT: Nu kan du spela helt riskfritt på Malmö FF-Djurgården.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet hos Expekt.

Martin Dahlin
Värvad av Roy Hodgson till Malmö FF 1987. Året efter kom det stora genombrottet när Martin Dahlin vann skytteligan och MFF tog SM-guld. Efter fyra år var MFF-karriären över och efter det blev Dahlin älskad av ett helt land för sina hjälteinsatser i svenska landslaget.

Raoul Kouakou
För att visa lite ödmjukhet måste man ju även ta med en spelare som man tyvärr aldrig kommer att glömma. Det finns absolut ingenting minnesvärt över hans spel, men ingen MFF-supporter kommer glömma ”Göken”. Han kommer för alltid att bli ihågkommen för matchen mot Hammarby 2006 då det först kom ett pinsamt självmål och som sedan följdes upp med att mittbacken skallade lagkamraten Christian Järdler och bröt hans okben i ansiktet.


 

Yksel Osmanovski
När Zlatan kom upp i MFF:s A-lag var det som ”Den nye Yksel Osmanovski”. Tyvärr blev inte karriären lika lyckad för originalet. Genombrottet i Malmö FF följdes upp av spel i Bari, Torino och Bordeaux samt 15 landskamper för Sverige. Men anfallaren lever alltid kvar i MFF-hjärtan för SM-guldet 2004 och som Zlatans förebild.

Bo Larsson
”Bosse” ses som en av Malmö FF:s allra största och viktigaste spelare genom tiderna. Den målglade anfallaren blev skyttekung i det MFF som dominerade Sverige under 60- och 70-talet. Larsson stod för 119 mål på 307 matcher, bärgade sex SM-guld och blev den förste att vinna Guldbollen två gånger. En sann legendar.

Stefan Schwarz
Mannen som inte kunde känna smärta slog igenom i MFF under slutet av 80-talet. Det blev ett SM-guld innan tacklingsspecialisten lämnade för utlandskarriär i Leverkusen, Benfica, Arsenal, Fiorentina, Valencia och Sunderland. Och på landslagsnivå blev Stefan Schwarz ”Gud” med hela svenska folket efter EM 1992 och framförallt VM 1994.


 

ANNONS FRÅN EXPEKT: Alla kan spela helt riskfritt på Malmö FF-Djurgården.
Här hämtar du riskfria spelet där du får 1000 kronor tillbaka om du förlorar första spelet hos Expekt.

Gilla Sportbibeln Fotboll om du vill ha fler Malmö FF-artiklar i ditt Facebook-flöde.