6 anledningar till att AIK vinner SM-guld i år.

exp

1. Anfallsuppsättningen håller toppklass
Denni Avdic, Eero Markkanen, Marko Nikolic, Fredrik Brustad, Alexander Isak – och så superlöftet Carlos Strandberg raka vägen från Moskva. AIK har täckt upp starkt för förlusterna av Henok Goitom och Mohamed Bangura. Anfallsuppsättningen nu är stark nog för att ta det efterlängtade SM-guldet.

Annons från Expekt: AIK tar emot Sundsvall i premiären. Här kan man lägga ett riskfritt första spel på allsvenskan – upp till 1000 kronor. Gäller både nya och befintliga kunder. Sitter inte spelet, så får du insatsen tillbaka. Inga omsättningskrav.

2. Seriens bäste mittfältare
Det finns många vassa mittfältare i allsvenskan, som Lewicki i Malmö och Rasmus Elm i Kalmar. Men vem är egentligen bäst? Tja, enligt spelarna själva finns den bäste i AIK och heter Ebenezer Ofori. Eftersom många fotbollsmatcher ofta vinns på mitten har Gnaget förstås en stor fördel här.

3. Ett rutinerat topplag
Sedan 2011 har AIK slutat tvåa, fyra, tvåa, trea och trea i allsvenskan. Det innebär medalj fem år i rad och en bofast placering i den allsvenska toppen. Ledarstaben har många gånger menat att håller man sig i toppen varje år kommer man till slut att vinna det där SM-guldet. Det var sju år sedan sist och nu finns en hel del som tyder på att det är dags i år igen.

Annons från Expekt: AIK:s värsta rival Djurgården står inför en tuff bortamatch och en etta på Örebro ger 2,45 gånger pengarna. Lägger du 1000 kr och spelet sitter, får du 2 450 kronor tillbaka. Sitter inte spelet, får du insatsen tillbaka. Gäller både nya och befintliga kunder, inga omsättningskrav. Hämta riskfria spelet här.

4. Sveriges största klubb
Okej, Hammarby vann publikligan förra året. Men AIK har allt som oftast dragit mest publik i Sverige till sina matcher, har tusentals och åter tusentals medlemmar och är ofta laget det snackas om över hela landet. Säg AIK och de allra flesta har en åsikt – Gnaget lämnar nämligen ingen oberörd. Och det är klart att en av Sveriges största klubbar har i toppen – och guldstriden – att göra.
aikFoto: Bildbyrån.

5. Naturgräset
Fotboll spelas på riktigt gräs, det är sedan gammalt. Och faktum är att av de senaste tio årens svenska mästarlag på herrsidan så har åtta haft naturgräs som underlag på sin hemmaplan. Detta trots en utveckling då var och vartannat lag numera lirar sina hemmamatcher på plast. Men Gnaget kör på med riktigt underlag. Bara det borde vara värt en topplacering.

Annons från Expekt:
AIK tar emot Sundsvall i premiären. Här kan man lira AIK som vinnare till 1,48 gånger pengarna. Nu ger Expekt dessutom möjligheten att sätta in 1000 kronor och få ett riskfritt första spel på allsvenskan. Gäller både nya och befintliga kunder. Klicka här för att komma till erbjudandet.

6. Nationalarenan
Flytten från Råsunda var smärtsam, men sportsligt har AIK klarat den bra och börjat trivas allt mer på Friends Arena. Förra säsongen vann laget 13 av 15 hemmamatcher och förlorade bara en enda gång på nationalarenan. Ett bra hemmaspel är ofta en nyckel om man vill vinna guld och här har AIK verkligen ett drömläge – uppbackade av de hängivna fansen på norra läktaren.

Annons: Expekt storsatsar på premiären. Här kan man lägga ett riskfritt första spel på allsvenskan – upp till 1000 kronor. Pengarna tillbaka på kontot om man inte vinner. Inga omsättningskrav. Här hämtar du riskfria spel.

Gilla Sportbibeln om du vill ha fler fotbollsartiklar i ditt flöde.