Jätteilskan i natt – startar storbråk efter nya, sena(!) tacklingen på Elias Pettersson

Den hårda hanteringen på Elias Pettersson har diskuterats flitigt i NHL.
I natt hände det igen – varpå ett jättebråk startade.
– Det här är en kedjereaktion, säger kommentatorn.

Det var för någon vecka sedan, i mötet mot Boston Bruins, som Elias Pettersson tacklades in sent i sargen av en motspelare, som dock klarade sig undan utvisning. Pettersson tvingades dock vila en match efter smällen, och efteråt utbröt en stor diskussion om hanteringen av svensken.

Tacklades sent igen

Han, och många inom Canucks, menar att Pettersson, på grund av sin stjärnstatus, ofta blir stenhårt behandlad på isen – men att han inte får tillräckligt med utvisningar med sig. I natt hände det igen.

Anaheim Ducks’ Max Jones, left, checks Vancouver Canucks’ Elias Pettersson, of Sweden, during the second period of an NHL hockey game in Vancouver, British Columbia, Sunday, Feb. 16, 2020. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

I slutet av den andra perioden så tacklades Pettersson – denna gång inte lika hårt som mot Bruins – varpå ett jättebråk utbröt. Tyler Myers, backbjässe i Canucks, ville hämnas – och hoppade inom loppet av några sekunder på tre stycken Ducks-spelare.

”En kedjereaktion”

En av spelarna som var inblandad var Ducks-svensken Jacob Silfverberg, som blev omhändertagen av Myers, som i sin tur blev nedkastad på isen av Josh Manson.

– Det här är bara en kedjereaktion efter tacklingen in i sargen på Pettersson, säger kommentatorn.

Foto: Skärmdump/Youtube

Elias Pettersson kunde fullfölja matchen efter smällen, och hade dessförinnan stått för ett riktigt klassmål. Canucks förlorade matchen med 1-5 och tappade därmed sin förstaplacering i Pacific Division.

Se situationen här:

Dela för att berätta vad du tycker om det här!