Ulf Samulessons första ord om nya, oväntade uppdraget i SHL: ”Kommer bli förändringar…”

Ulf Samuelsson är klar som ny Leksands-tränare.
Då lovar han förändringar.
– Vi måste hamna på rätt köl som lag, säger legendaren till Aftonbladet.

Ulf Samuelsson har inte varit i Leksand på 25 år. Han var då i klubben som spelare under lockout-säsongen, 1994/1995.

”Nu är jag rastlös”

Men nu återvänder han – som huvudtränare. Det blev klart i dag efter att SHL-klubben sparkat Roger Melin.

140112 Ulf Samuelsson, assisterande tränare, poserar för ett porträtt under en träning med NHL-laget New York Rangers den 12 januari 2014 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Samuelsson är fortfarande i USA, men berättar nu om känslorna kring att återigen ställa sig i båset, någonting han inte gjort sedan han lämnade jobbet som assisterande tränare för Chicago Blackhawks i NHL under 2018.

– Jag haft en del lata dagar, det funkar ju att ha det i Kalifornien där vi bor. Men nu är jag rastlös och när en sådan stor och anrik klubb som Leksand hör av sig så är det klart att jag ställer upp, säger Samuelsson till Aftonbladet.

Lovar förändringar

Samuelsson medger att han har en del koll, men att han nu har hårt jobb framför sig.

– Jag har kollat på de flesta matcher som Leksand spelat den här säsongen. Men mest som ett fan. Jag har ju sonen i laget också. Nu på slutet har jag kikat på lite mer detaljer, men den taktiska planen är inte helt klar. Den får jag sätta i svärmors källare, säger han.

160208 Assisterande tränare Ulf Samuelsson under NHL-laget New York Rangers träning den 8 februari 2016 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Och Samuelsson lovar förändringar på isen.

– Jag tillför mycket energi och fokus till mitt lag. Får killarna känna av den så tror jag det hjälper laget. Sedan blir det alltid så att killarna kommer börja att strida för sin plats i laget när en ny coach kommer in. Det kommer göra laget bättre också, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!