SHL-klubben missar drömvärvningen – storstjärnan nobbar återkomst: ”Nu är det klart…”

Färjestad hoppades.
Men nu står det helt klart att Magnus Nygren blir kvar i Schweiz.
– Det är det här jag velat från första sekund, säger Nygren.

Magnus Nygren är en av våra största backstjärnor i Europa, och han har i tre raka säsonger dominerat i Davos, i den schweiziska ligan. Men samtidigt har han hela tiden ryktats tillbaka till Färjestad, och SHL-klubben har inte gjort någon hemlighet av sitt intresse.

Förlänger kontraktet

Under hösten och vintern har ryktena om en SHL-återkomst för Nygren intensifierats ytterligare. Stjärnbacken hade nämligen en klausul i sitt kontrakt, vilket gjorde att han innan den 31 januari kunde bestämma sig för att bryta sitt kontrakt till våren.

171108 Sveriges Magnus Nygren deppar under ishockeymatchen i Karjala Cup mellan Sverige och Tjeckien den 8 november 2017 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Färjestad har varit konkreta med sitt intresse, och har hoppats på Nygren redan till hösten. Men nu kommer mardrömsbeskedet.

”Var en no-brainer”

Under måndagen blev det nämligen helt klart att Nygren blir kvar i Davos även över nästa säsong.

– Det har varit mycket rykten, men nu är det klart att jag stannar nästa år. För mig har det varit en no-brainer. Det är det här jag velat från första sekunden, säger han till klubbens Twitter-konto.

170309 Färjestads Magnus Nygren under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Färjestad den 9 mars 2017 i Jönköping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRÅN

Magnus Nygren har i år haft problem med skador, och har bara gjort 15 matcher. Under dessa har han noterats för två mål och totalt nio poäng.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!