Elias Petterssons fina gest till unga motståndarfanet – efter läskiga olyckan i natt: ”Han är Elias-supporter nu”

Elias Pettersson sköt ett skott i ribban – och pucken studsade i huvudet på en ung Calgary Flames-supporter.
Efter matchen gjorde svensken en fin gest.
”Han är definitivt en Pettersson-supporter nu”, skriver Canucks på Twitter.

För några veckor sedan sköt Elias Pettersson, under en uppvärmning, ett skott som prickade ribban – och flög ut i publiken. Pucken träffade en kvinna på läktaren, och för att gottgöra så signerade svensken en keps som gavs till kvinnan.

Träffade barn i huvudet

I natt var Pettersson ännu en gång involverad i en olycka. Inför bortamatchen mot Calgary Flames så sköt han på nytt ett skott som gick i ribban – och på nytt upp i publiken.

181218 Elias Pettersson of Vancouver Canucks during the NHL regular season game between Vancouver Canucks and Tampa Bay Lightning on December 18, 2018 in Vancouver. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Denna gång träffade pucken olyckligt en ung Calgary Flames-supporter i huvudet. Pojken klarade sig lyckligtvis undan skador – och fick en dröm uppfylld efter matchen.

Fina gesten

Då tog sig nämligen Pettersson tid att träffa pojken och hans familj, och lämnade dessutom över en signerad klubba.

”Det här är Matt. Han håller en signerad Petey-klubba och fick träffa Canucks-snipern efter matchen. Han mår bra och är definitivt en Elias Pettersson-supporter nu”, skriver Canucks på Twitter.

En familjemedlem till Matt har även skrivit och uttryckt sin tacksamhet:

”Tack; väldigt stilfullt av er organisation och av Petey! Matthew mår bra och kommer hålla klubban inom en arms avstånd ikväll”, skriver han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!