Svenska stortalangens ilska mot Elias Pettersson i natt – startar storbråk efter tjuvsmällen

Elias Pettersson lämnade matchen mot Calgary Flames poänglös.
Men han var i allra högsta grad involverad ändå.
Under en periodpaus hamnade han dessutom i bråk – med svenskbacken Rasmus Andersson.

Vancouver Canucks befinner sig i en makalösa form. I natt tog man sig upp till en andraplats i sin division – tack vare den femte raka vinsten.

Vann femte raka

Mycket av framgången kan laget tacka Elias Pettersson för. Svensken har varit en av hela ligans bästa spelare under säsongen, och har fullständigt vräkt in poäng.

I natt, i matchen mot Calgary Flames, lämnade han dock isen poänglös. Men Canucks lyckades trots det göra hela fem mål, och vann matchen med 5–2.

Svenskarna i bråk

Elias Pettersson var dock i händelsernas centrum ändå. I slutet av den andra perioden så tog han in pucken i offensiv zon, och samtidigt som slutsignalen löd så fick han sig två smällar av Flames backstjärna Rasmus Andersson.

Rasmus Andersson.

Andersson delade först ut ett litet slag, och sedan en crosschecking i ryggen, och sa sedan några väl valda ord till Pettersson. I samband med det bröt även ett större bråk, där flera spelare var involverade, ut.

”Jag vet inte vem som startade det svenska bråket, men Andersson ger en crosschecking i nedre delen av ryggen på Pettersson, och fortsätter att käbbla”, skriver Flames-journalisten Darren Haynes.

Rasmus Andersson noterades för närmare 21 minuters istid i matchen, och gjorde dessutom ett mål.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!