Stora oron: Supertalangen kan missa JVM – på grund av mystisk sjukdom

Märkligt nog blir inte supertalangen Lucas Raymond frisk.
Vilket har väckt en stor oro att 17-åringen kan missa JVM.
Nu har Frölunda kallat in expertläkare för att hitta lösningen på mystiska problemet.

Han har varit borta en en längre tid på grund av en virussjukdom. Men det är ändå märkligt att Lucas Raymond inte blir frisk igen.

Han kan missa JVM

Därför har 17-årige supertalangen inte kunnat ansluta till Juniorkronornas samling i Uppsala inför stundande JVM.
– De gör alla tänkbara tester. Jag har full respekt för läkarteamet och de rycker verkligen i alla trådar eftersom att det är en speciell situation där han är uttagen att spela ett junior-VM och vi förstår hur jättegärna han vill göra det. De har gjort några fler tester här nu som de väntar att få svar på, men tills vidare är han sjuk, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till Göteborgs-Posten.

Lucas Raymond, JVM
191110 Ishockey, U20, Träningsmatch, Finland – Sverige: Lucas Raymond #18, SWE during their icehockey, U20 Four Nations Tournament match Finland – Sweden at the Helsinki Ice Hall 10. November 2019, in Helsinki, Finland. © Bildbyrån – COP 211 – SWEDEN ONLY

Nu börjar en stor oro växa att Raymond faktiskt kan missa JVM. Frölunda har kallat in en expertläkare för att hitta lösningen på mysteriet.
– De kollar allt och lite till, tror jag. Vårt läkarteam tar alltid in en second opinion även om det verkar klart vad det är så vill de ha in andra läkare som är experter i området. De håller på att gå i genom all upptänklig expertis nu för att veta att man är så nära 100 procent som möjligt för att ställa rätt diagnos, säger Rönnberg till lokaltidningen.

Oron för superlöftet

Frölundatränaren erkänner även att det inte går att utesluta att det kan vara något allvarligt. Vad gäller spel i JVM så hoppas Rönnberg att Raymond kan stanna kvar hos Frölunda fram till han är helt återställd.
– Det där är inte mitt beslut. För mig handlar det om att ha honom här och låta Lucas få träna upp sig, träna upp sin fysik och komma tillbaka till en normal nivå igen. Det var ett tag sedan han kunde träna klokt. Sedan lägger jag inga värderingar i JVM för med all respekt så förstår jag hur stort det är för killarna att få vara med där, säger huvudtränaren till GP.

Lucas Raymond, JVM
190428 Philip Broberg and Lucas Raymond of Sweden celebrates with the trophy after the IIHF U18 World Championship final game between Sweden and Russia on April 28 in Örnsköldsvik. Photo: Johan Löf / BILDBYRÅN / COP 230

17-åringen har inte spelat en match sedan 28 november. På fredag spelar Juniorkronorna sin första träningsmatch inför JVM mot Tjeckien. Sedan väntar JVM-premiär mot just Tjeckien på annandagen.

LÄS MER: Allt du behöver veta om JVM 2020: TV-tider, spelschema och resultat