Nya uppgifter om Zlatan – två klubbar bekräftar nu kontakt med svensken: ”Vi väntar på honom…”

Zlatan Ibrahimovic letar efter en ny klubb.
Nu bekräftar två Serie A-klubbar att man är i kontakt med ”Ibra”.
– Vi väntar på hans beslut, säger Milans klubbledare Frederic Massara enligt Sky Italia.

Han har flörtat ganska duktigt med en återkomst till Italien. Ända sedan avskedet till Los Angeles Galaxy har allt talat för att Zlatan Ibrahimovic flyttar tillbaka till Serie A igen.

Två jagar Zlatan

Det mest ryktats om Milan, Napoli och Bologna senaste tiden och nu bekräftar två av klubbarna att man är i kontakt med stjärnsvensken, enligt Sky Italia. De är Milan och Bologna.
– Den senaste kontakten var i november och spelaren sa då att han ska bestämma sig i december. Det är där vi står nu. Vi är redo att diskutera om han bestämmer sig för oss, säger Bolognas klubbledare Riccardo Bigon till tidningen.

Zlatan Ibrahimovic
190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87922

Milan gäller dock fortfarande som den stora favoriten till att skriva kontrakt med Zlatan.
– Vi väntar på hans beslut, säger Milans klubbledare Frederic Massara till Sky.
– Det finns inget nytt att berätta eftersom det inte pågår några konkreta förhandlingar. Ibrahimovic har en stund att reflektera nu så vi väntar på honom.

Problem med Zlatan

Men Milan har också stött på problem i förhandlingarna då Serie A-storklubben vill erbjuda ett halvårskontrakt på 32 miljoner kronor. Sedan ytterligare ett år på option med 63 miljoner kronor i årslön.

Zlatan Ibrahimovic
180330 Zlatan Ibrahimovic under en presskonferens med MLS-laget LA Galaxy den 30 mars 2018 i Los Angeles. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87668

Zlatan vill helst ha ett 1,5-årskontrakt direkt samt med en högre lön. Om båda parterna skulle komma överens räknar Milan med att anfallaren kan bli spelklar väldigt snabbt.
– Det är fullt möjligt att han kan spela direkt men eftersom han haft några veckor ledigt så kanske han behöver en träningsperiod först, säger Milan-toppen.

Sky Italia rapporterar också att Napoli fortfarande är kvar i jakten på Zlatan. Men där har klubben inte officiellt meddelat att man är i kontakt med svensken.

LÄS MER: Sensationella uppgifter: Zlatan kan nobba Milan – ny storklubb vill kapa affären