Chockbeskedet: NHL-stjärnan dumpas – tjänar hela 58 miljoner kronor om året

För några år sedan sågs han som en av världens bästa målvakter.
Men nu har Cory Schneider dumpats av New Jersey Devils.
Stjärnmålvakten som tjänar 58 miljoner kronor om året har satts upp på waivers.

Bara fyra-fem år sedan rankades Cory Schneider som en av världens bästa målvakter och dominerade mellan stolparna för New Jersey Devils. Nuförtiden ser det helt annorlunda ut på den fronten.

NHL-målvakt dumpas

Stjärnmålvakten har tappat mer och mer för varje år och just nu har han sämst statistik i hela NHL, sett till de 44 senaste matcherna. Nu har även krislaget New Jersey Devils tröttnat.

Cory Schneider, New Jersey Devils
171221 Devils målvakt Cory Schneider i spelargången under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

NHL-klubben väljer att dumpa Schneider och har satt upp 33-åringen på waivers. Vilket innebär med stor sannolikhet att burväktaren skickas ned till farmarlaget i AHL.

Tjänar 58 miljoner kr

Det enda som kan förhindra det är att alla andra NHL-klubbar har 24 timmar på sig att ta över kontraktet. Men när Schneiders årslön ligger på svindlande 58 miljoner kronor känns det rätt så osannolikt att något annat lag ska nappa.

Cory Schneider, New Jersey Devils
171221 Devils målvakt Cory Schneider under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Devils väljer nu att satsa stenhårt på 22-årige Mackenzie Blackwood som förstavalet i målet istället. Vi får se om det lyckas vända den dystra trenden för laget som storsatsade inför NHL-säsongen.

Men hittills har det bara resulterat i 7 vinster på 19 matcher och Devils ligger just nu sist i Metropolitan Division.

LÄS MER: Expertens stora kritik – efter nya beslutet om Lias Andersson: ”Skitsnack – det ser inte bra ut”