Hockeysupportrarna anmäls – för att vara för högljudda: ”Har tröttnat”

Kallinge/Ronnebys supporterförening White Angels anmäls nu.
För att vara alldeles för högljudda vid hockeymatcher.
– Jag har aldrig hört talas om något sådant tidigare, säger supporterföreningens ordförande Mattias Johnsson
till Sydöstran.

Hockeyklubben Kallinge/Ronneby IF i hockeyettan har några av hockey-Sveriges mest passionerade fans i supporterföreningen White Angels. Men nu anmäls fansen för att vara för högljudda under matcher.

Hockeyfansen anmäls

Det är en åskådare på hemmamatcherna i Soft Center Arena, i Kallinge, som nu har anmält White Angels till Ronneby kommun. I anmälan kan man läsa följande motivering:
”Har tröttnat på ljudnivån från trumman på läktaren. Det skulle vara önskvärt att mäta ljudnivån. Har jobbat inom träindustrin, och vet att hög ljudnivå skadar hörseln. Det finns även barn och ungdomar i klacken”, står det enligt Sydöstran.

Kallinge/Ronneby, White Angels
161025 Soft Center Arena den 25 oktober 2016 i Kallinge. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / COP 214

Anmälan kommer verkligen som en chock för supportrarna till Kallinge/Ronneby IF.
– Jag har aldrig hört talas om något sådant tidigare, säger supporterföreningen White Angels ordförande Mattias Johnsson till lokaltidningen.

Trumman kan förbjudas

White Angels har senaste tiden gjort flera åtgärder för att förbättra läktarupplevelsen för alla åskådare i Soft Center Arena. Som att flytta klacken till en mer öppen yta i arenan för att ljudet ska spridas mer.

Kallinge/Ronneby, White Angels
161025 Soft Center Arena den 25 oktober 2016 i Kallinge. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / COP 214

Därför kommer den här anmälan som en rejäl överraskning.
– Vi har använt samma trumma i tio år utan att någon har haft några invändningar. Efter en ombyggnation har ståplatsytan minskat och blivit mer instängd med högre plexiglas framför oss, vi har därför valt att byta till ett par mjukare trumpinnar för att få ett dovare ljud, säger Mattias Johnsson till Sydöstran.

Ronneby kommun ska nu utreda i ärendet och göra ljudmätningar under en hockeymatch. Och supporterföreningen White Angels trumma riskerar att förbjudas vid hemmamatcher.

Ett smakprov av White Angels:

LÄS MER: Beskedet: Nyförvärvet kan lämna SHL-klubben – utan att ha gjort en enda match