Oväntade värvningsbeskedet: NHL-legendarens son klar för spel i Hockeyettan

Shayne Corson är en riktig NHL-legendar med över 1 000 matcher i ligan.
Nu är hans son, Noah Corson, klar för spel i Hockeyettan.
– Har fått goda visdomsord från scouter i Kanada om honom, säger Vännäs klubbdirektör Erik Åström.

Shayne Corson är ett – minst sagt! – välkänt namn i hockeykretsar. Från 80- till 00-talet var han given i NHL och totalt gjorde han 1 156 matcher i världens bästa hockeyliga.

Sonen klar för svensklaget

Under åren i ligan representerade Corson Montréal Canadiens, Edmonton Oilers, St. Louis Blues, Toronto Maple Leafs och Dallas Stars. Han vann även VM-guld med Kanada 1994.

980214 OS i Nagano, Sverige – Kanada: Ulf Samuelsson (Robocope) tar hand om Shayne Corson framför Tommy Salo
© Bildbyrån – 22213

Men Shayne Corson har även en son som ärvt hockeygenerna – och han är nu klar för spel i Sverige. Noah Corson har tidigare spelat i QMJHL och AJHL, men flyttade i somras till Sverige för spel i division 2-laget Åmåls.

”Backar inte undan”

Nu står det klart att han kommer tillbringa resten av säsongen i Vännäs, i Hockeyettan.
– Noah är en playmaker som är tänkt att spetsa till vår offensiv och en spelare, precis som sin far, som inte backar undan för att stå upp för laget om det skulle krävas och gillar att spela fysiskt. Har fått goda visdomsord från scouter i Kanada om honom, säger klubbdirektören Erik Åström.

Foto: Skärmdump/Twitter

I Åmåls gjorde Noah Corson tio poäng på fyra spelade matcher. Vännäs HC ligger efter åtta spelade matcher på en niondeplats av totalt tio lag i Hockeyettan Norra.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!